11 motive pentru a manca varza rosie

Varza rosie este o leguma foarte populara pe tarabele din piata in timpul iernii. Este originara din zona mediteraneana si a fost cultivata de egipteni din anul 2500 i.Hr.

Diferenta dintre aceasta varza si alte soiuri este continutul sau de antociani, pigmenti din familia flavonoidelor, care sunt antioxidanti puternici. De asemenea, contine mai multa vitamina C si vitamina E.

In restul acestui articol, va vom oferi mai multe motive pentru a consuma varza rosie.

1. Pentru a obtine o vedere mai buna

Varza rosie ne promoveaza sanatatea ochilor datorita continutului sau de zeaxantina si luteina. Aceste doua elemente ne protejeaza in mod natural retina impotriva razelor UV ale soarelui.

Publicitate

2. Pentru a ne imbunatati digestiile

Varza rosie are efecte exceptionale asupra digestiei noastre, deoarece ne ajuta corpul sa produca bila. Prin urmare, consumul acestuia ajuta la prevenirea problemelor precum indigestia sau constipatia.

De asemenea, este ideal pentru tratarea ulcerelor, in special a ulcerului peptic.

3. Pentru a ne imbunatati sanatatea inimii

Iata un alt motiv grozav pentru a manca varza rosie. Acest aliment contribuie la formarea globulelor rosii si la eliminarea toxinelor nocive prezente in organismul nostru. Toate acestea imbunatatesc functionarea generala a sistemului circulator.

Consumand o cana de suc de varza rosien, vei absorbi 216 miligrame de potasiu. Aceasta reprezinta aproximativ 6% din doza zilnica recomandata.

Citeste si articolul :   Alge marine – un aliment extrem de sanatos

Este o modalitate excelenta de a relaxa muschiul inimii si de a-i promova contractiile, pentru a-l mentine in forma maxima.

4. Pentru a-ti reduce colesterolul

Consumul de varza rosie ajuta, de asemenea, la reducerea colesterolului si a acidului uric prezent in corpul nostru. Pentru ca acest aliment contine o cantitate mare de sulf. Aceasta substanta este cea care ii confera gustul ei deosebit.

Aceasta reducere a nivelului de colesterol si prezenta acidului uric in organism se datoreaza mai multor factori:

Varza rosie contine fibre care permit organismului nostru sa absoarba mai bine colesterolul continut in mod natural in alimentele pe care le consumam.

Apolipoproteina LDL prezenta in ficat scade drastic, deoarece are de transportat mai putin colesterol.

Antioxidantii din varza rosie descompun tesutul gras si ofera organismului mai multa energie.

5. Pentru a preveni cancerul

Varza rosie contine antioxidanti de buna calitate care permit organismului nostru sa lupte impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi, unul dintre principalii factori declansatori ai cancerului.

In plus, este extrem de util in prevenirea proliferarii celulelor canceroase.

6. Pentru a ne intari sistemul imunitar

Datorita continutului de vitamina C, varza rosie ne permite sa ne intarim apararea naturala si sistemul nostru imunitar.

Pe de alta parte, antioxidantii sai ajuta la promovarea detoxifierii organismului si la vindecarea ranilor.

7. Pentru a reduce semnele imbatranirii

Sucul de varza rosie contine antioxidanti si fito-chimice, precum si vitaminele C, E si A, care ajuta la hidratarea pielii noastre, la tonifierea si la mentinerea stralucirii sale naturale.

Citeste si articolul :   Beneficiile vitaminei B6

Acest aliment ne permite, de asemenea, sa promovam productia de colagen in corpul nostru. Se creeaza astfel conexiuni intre tesuturile corpului nostru. Aceasta actiune ne permite sa avem piele si muschi sanatosi.

8. Pentru a ne calma durerile

Varza rosie este foarte utila pentru a ne trata durerile de rinichi, artrita si reumatismul. De asemenea, este recomandat cu tarie femeilor care alapteaza care sufera de inflamatii legate de aceasta perioada de viata.

Aceasta leguma are si proprietati sedative si analgezice care ajuta la purificarea sangelui, in timp ce trateaza insomnia.

Toate efectele tocmai mentionate se datoreaza continutului de lactucopicrin din varza rosie. Este un ingredient activ care se gaseste in sedative si antitusive prescrise impotriva tusei uscate si grase.

Pentru a profita de aceste beneficii ale varzei rosii in special, incalziti o frunza din aceasta leguma, apoi aplicati-o direct pe zonele dureroase sau inflamate ale corpului.

9. Pentru a lupta impotriva malariei

Malaria,  este o boala tropicala parazita cauzata de o muscatura de tantar. Dar se poate transmite si prin transfuzii sau prin ereditate.

Afecteaza celulele rosii din sange si provoaca:

Anemie

Frisoane

Greata

Varsaturi

Durere de cap

Convulsii

Coma

Citeste si articolul :   6 alimente hranitoare de consumat in fiecare zi

Pentru tratarea malariei, este esential sa consultati medici de specialitate. Cu toate acestea, consumul de varza rosie ajuta la combaterea simptomelor acestei patologii grave, deoarece aceasta leguma contine lactucopicrin.

10. Pentru a controla diabetul

Consumul de varza rosie ajuta la controlul nivelului de zahar din sange din organism, deoarece acest aliment contine insulina naturala.

In plus, are un continut scazut de calorii si carbohidrati, dar contine fibre care iti vor permite sa te saturi rapid, fara riscul de a te ingrasa.

Prin urmare, este o idee grozava sa adaugati varza rosie in salate sau smoothie-uri pentru a va calma foamea fara a va asuma niciun risc daca aveti diabet.

11. Sa ai oase sanatoase si puternice

Datorita continutului de vitamina K, varza rosie este un aliat excelent pentru sanatatea oaselor noastre.

Acest lucru se datoreaza bogatiei sale in osteocalcina, o proteina specifica a matricei osoase care are nevoie de vitamina K pentru a creste.

Nu ezitati sa includeti in mod regulat varza rosie in dieta dumneavoastra. Il poti consuma si sub forma de infuzie sau prepara comprese naturale pentru a calma anumite dureri. Varza rosie este un excelent aliat al sanatatii tale.

Publicitate

Publicitate

Autor