Beneficiile cafelei pentru sanatate

Cafeaua este o bautura obtinuta din semintele arborelui de cafea (Coffea arabica), un arbust vesnic verde intalnit in regiunile tropicale. Este una dintre cele mai consumate bauturi din lume si ofera multe beneficii si virtuti pentru sanatatea noastra.

Cafeaua te face fericit

Potrivit unui studiu, consumatorii care beau 4 cesti de cafea pe zi au aproximativ 10% mai putine sanse de a fi depresivi decat cei care nu o fac. Honguei Chen, autorul studiului a explicat ca acest efect asupra moralului se datoreaza antioxidantilor prezenti in cafea.

Cafeaua te face mai inteligent

Dupa cum stii deja, cafeaua te tine treaz. Dar, poate nu stii ca consumul te face si mai inteligent. Intr-adevar, permite creierului sa functioneze mai eficient. Devii mai receptiv, mai alert, mai grijuliu si rationezi mai bine. Acesta este, de asemenea, unul dintre beneficiile cafelei.

Publicitate

Cafeaua creste performanta atletica

Acest beneficiu este deja cunoscut de multi oameni, sportivii stiu ca o ceasca de cafea inainte de activitatile sportive le creste performanta de zece ori. Acest lucru se simte cu atat mai mult cand vine vorba de sporturi de anduranta precum ciclismul sau alergarea.

Cafeaua va protejeaza celulele

Cafeaua contine antioxidanti, iar acest lucru ii permite sa protejeze celulele organismului prin neutralizarea radicalilor liberi.

Cafeaua combate diabetul

Retineti ca atunci cand consumati aceasta bautura zilnic si intr-un mod rezonabil, ar putea preveni riscul de a dezvolta diabet de tip 2. E simplu, cafeaua incetineste nivelul zaharului care urmeaza sa fie absorbit in sange.

Cafeaua are o actiune de detoxifiere

Intr-adevar, datorita acizilor sai fenolici, permite ficatului sa se curete si evita astfel congestia. Prin urmare, l-ati putea folosi pentru a lupta impotriva cirozei, de exemplu, care este o patologie a ficatului.

Cafea si pierderea in greutate

Cafeaua fara adaos de zahar sau lapte contine zero calorii. Deci nu te ingrasa.

Beneficiile cafelei in societate

Cafeaua ne permite sa avem momente de convivialitate fie la birou, cu prietenii sau cu familia.

Publicitate

Autor