Metode pentru imbunatatirea memoriei

Este cu adevarat posibil sa va imbunatatiti memoria? Daca te-ai trezit vreodata uitand unde ti-ai lasat cheile sau stergand informatii despre testele importante, probabil ca ti-ai dorit ca memoria ta sa fie ceva mai buna. Din fericire, exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a va imbunatati memoria.

Concentrati-va atentia

Atenția este una dintre componentele majore ale memoriei. Pentru ca informatiile sa treaca din memoria pe termen scurt in memoria pe termen lung, trebuie sa participati activ la aceste informații. Incercati sa studiati intr-un loc liber de distrageri, cum ar fi televiziunea, muzica si alte distractii.

A scapa de distrageri ar putea fi o provocare, mai ales daca sunteti inconjurat de colegi de camera zgomotosi sau de copii zgomotosi.

Publicitate

Structurati si organizati

Cercetatorii au descoperit că informatiile sunt organizate in memorie in grupuri conexe.

Puteti profita de acest lucru structurand si organizand materialele pe care le studiati. Incercati sa grupati concepte si termeni similari sau faceti o schita a notelor si a lecturilor manuale pentru a ajuta la gruparea conceptelor conexe.

Citeste si articolul :   7 motive bune pentru a adauga scortisoara in dieta ta

Utilizati dispozitive Mnemonic

Publicitate

Dispozitivele mnemonice sunt o tehnica des utilizata de elevi pentru a ajuta la rechemare. O mnemonica este pur si simplu o modalitate de a va aminti informatiile.

De exemplu, ati putea asocia un termen pe care trebuie sa-l amintiti cu un element comun cu care sunteti foarte familiarizati. Cele mai bune mnemonice sunt cele care utilizeaza imagini positive sau umor.

Elaborati si repetati

Repetati informatii pentru a imbunatatii memoria. Pentru a va reaminti informatii, trebuie sa codificati ceea ce studiati in memoria pe termen lung.

Una dintre cele mai eficiente tehnici de codificare este cunoscuta sub numele de repetitie elaborativa.

Un exemplu al acestei tehnici ar fi sa cititi definitia unui termen cheie, sa studiati definiția acelui termen si apoi sa cititi o descriere mai detaliata a ceea ce inseamna acel termen.

Dupa ce ati repetat acest proces de cateva ori, probabil veti observa ca reamintirea informatiilor este mult mai usoara.

Vizualizati concepte

Utilizati vizualizarea pentru a imbunatati memoria

Citeste si articolul :   Pentru sanatatea mintala si a inimii: cinci beneficii ale uleiului de peste

Multi oameni beneficiaza foarte mult de vizualizarea informatiilor pe care le studiaza. Acordati atentie fotografiilor, diagramelor si altor elemente grafice din manualele tale.

Daca nu aveti indicii vizuale care sa va ajute, incercati sa le creati.

Desenati diagrame sau figuri in marginile notelor sau utilizati evidentieri sau pixuri in diferite culori pentru a grupa idei conexe in materialele de studiu scrise.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.