3 sfaturi puternice pentru indepartarea petelor incapatanate de pe oale si tigai

Petele grase si incapatanate sunt o pacoste pentru oale si tigai. Uneori este greu sa scapi cu un burete simplu inmuiat in sapun de vase. Cu aceste 3 sfaturi, vei avea nevoie doar de ingrediente naturale esentiale pentru a-ti lua ramas bun de la zona colorata.

Eliminarea petelor incrustate, cum ar fi o pata grasa  nu este o sarcina usoara . Reziduurile alimentare pot ramane pe ustensilele noastre de bucatarie, chiar daca folosim lichide de spalat. Din fericire, exista cateva sfaturi care au un efect de degresare si curatare.

1- Frecati pata cu detergent si sare

Inmuierea ustensilei deteriorate de o pata de grasime cu o lingura de detergent si o mana de sare este benefica . Pentru a elimina reziduurile din colturi, puteti freca cu o periuta de dinti uzata. Intindeti detergentul  fara a adauga apa inainte de a stropi cu sare, care va actiona ca un agent de indepartare a petelor. Tot ce trebuie sa faci este sa freci pata cu un burete uscat. Ultimii pasi in trucul acestei bunici sunt sa clatiti oala sau tigaia cu apa curata si sa  o stergeti cu o carpa curata.

2- Bicarbonatul de sodiu, un aliat impotriva petelor

Nu este nevoie sa folositi inalbitor pentru a indeparta o pata incapatanata. Un produs care este semnificativ mai putin poluant si cu mai putine substante chimice poate actiona ca solvent. Numele lui  ? Bicarbonatul de sodiu, un aliat esential in treburile casnice. Aceasta pulbere alba este ideala pentru dizolvarea reziduurilor incapatanate pe oale si tigai. Aceste ustensile  se pot arde sau innegri si pot lasa urme incapatanate. Pentru a profita de acest efect formidabil, in functie de adancimea recipientului, va trebui sa amestecati doua parti de bicarbonat de sodiu cu o proportie de alcool sau detergent. Preparatul trebuie sa fie pastos pentru a oferi rezultate imediate. Frecati usor acest amestec pe pata cu un burete dur si clatiti cu apa rece. Puteti trece in cele din urma la uscare cu hartie absorbanta.

Indepartati petele cu sapun lichid si vata  de otel

Unele pete pot fi atat de incapatanate incat aceste sfaturi nu le pot indeparta. Aceasta metoda este dedicata urmelor care nu pot fi diluate si care s-au uscat in timp. Si, dintr-un motiv intemeiat, uitarea de a curata bine o oala sau o tigaie poate face urmele de grasime mai rezistente si dificil de indepartat cu lichid de spalat vase. Pentru a depasi aceasta problema, va trebui sa puneti tigaia la foc mic pentru a inmuia petele si grasimea ramasa pe recipient. Dupa oprire, aplicati sapun lichid in oala incalzita si adaugati apa rece. Atunci trebuie sa frecati energic cu vata de otel, pe care o puteti gasi cu usurinta in  magazine specializate. Repetati acest lucru pana cand oala sau tigaia dvs. sunt impecabile. Dupa cateva curatari, niciun reziduu nu va fi prezent pe ustensila de bucatarie. Curatarea casei necesita ingeniozitate.

Autor