Cum sa eliminati petele de deodorant de pe haine

Folosind deodorant, intalnesti intotdeauna aceeasi problema: cum sa scapi de petele de pe o rochie, de  pe o bluza,  si de aspectul sau inestetic care provoaca multe probleme  fiecarei femei. Cu toate acestea, nu ar trebui sa va suparati in mod deosebit pentru  acest lucru: in natura exista multe modalitati de a le combate petele  cu succes.

1.  Pentru a incepe sa lucram la indepartarea petelor, trebuie sa avem grija la  precautii. De exemplu, in niciun caz nu trebuie sa folositi inalbitor atunci cand spalati haine albe sau colorate. Trebuie sa indepartati pata de  pe haine de la margini pana la centru. Cand ati sa scapati de pata  , nu uitati sa va clatiti bine hainele.

2. Petele albe dupa utilizarea deodorantului apar de obicei pe hainele negre si intunecate. Daca incercati sa le indepartati, puteti folosi otet, suc de lamaie si sare, amoniac, tablete de aspirina si chiar alcool . De altfel, ultimul remediu este folosit atunci cand scapi de un defect albicios pe o rochie de matase neagra sau o bluza subtire de aceeasi culoare. Puteti umezi pata cu alcool  si asteptati  timp de aproximativ o jumatate de ora. Apoi, nu ezitati sa va spalati hainele in apa curata.

3. Femeile cu experienta recurg adesea la un remediu popular dovedit – amoniac, care face fata cu succes multor pete  de pe  imbracaminte. Amoniacul este un ajutor de incredere in lupta impotriva petelor. Pentru a elimina petele albicioase de deodorant, amesteca-l cu apa in proportie de 1:1, iar dupa cateva minute clateste bine articolul vestimentar. Poti sa scapi cu ajutorul amoniacului si de petele uscate de sange de pe hainele albe.

4. Petele galbene de pe imbracamintea alba sunt foarte greu de indepartat si necesita eforturi si tehnici speciale pentru a le face fata. Scapa de petele incapatanate si de mirosul neplacut cu ajutorul unei solutii formata din: 4 lingurite de apa oxigenata, 1 lingurita de detergent lichid de vase si 2 lingurite de bicarbonat de sodiu. Aplica amestecul pe pata si lasa-l acolo pentru cateva ore, apoi spala articolul vestimentar ca de obicei.

Citeste si articolul :   Ce trebuie sa faceti daca sunteti intepati de o viespe sau albina

5. Alcoolul pur pentru indepartarea petelor  este cea mai usoara si mai accesibila metoda de combatere a petelor galbene. Pentru a va asigura de acest lucru, este suficient sa umeziti un tampon de bumbac si sa aplicati  intens  pe locul murdar timp de 3-5 minute. Dupa ce au trecut cele 5 minute  – este timpul sa incepeti spalareahainelor  pentru a rasufla bucurie si usurare – pata nefericita a disparut.

Autor