Sase activitati relaxante care sunt foarte bune pentru ameliorarea stresului

A scapa rapid de o dispozitie rea si de stresul psihologic nu este atat de dificil pe cat pare. Este suficient sa folosesti aceste modalitati simple, dar eficiente de a scapa de stres, pentru a recapata un sentiment de liniste  si a simti bucuria vietii.

Pictura

Multi considera ca pictura  este o activitate a copilului si, in mare  parte, este. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca adultii nu pot face acest lucru deloc. Pictatul  calmeaza creierul si relaxeaza corpul si, de asemenea, imbunatateste concentrarea. Cel mai important lucru in colorare este sa nu fii obosit sa faci totul perfect. Este important sa te bucuri de proces, iar rezultatul are o importanta secundara.

Comunicarea cu animalele de companie

Nu este un secret pentru nimeni ca animalele de companie ne fac fericiti. Sunt fermecatoare si mereu bucurosi sa ne vada, iar comunicarea cu ele amelioreaza bine anxietatea si stresul. Daca nu aveti un animal de companie propriu, puteti petrece timp cu animalele la un adapost sau un centru .

Cititul

Cititul este o modalitate grozava de relaxare. La fel ca si pictura , ajuta sa va concentrati asupra momentului prezent, sa uitati de munca si de alti factori care provoaca mult stres.

Masaj la nivelul urechii

Multe tipuri de masaj te pot ajuta sa faci fata stresului, dar atunci cand nu poti avea o zi plina de spa, te poti relaxa si calma cu un simplu masaj al lobului urechii. Apasati pe lobii urechilor (cu o forta moderata) timp de cateva minute si veti simti rapid o usurare in tot corpul.

Citeste si articolul :   Cum se ingrijeste dalia. Sfaturi pentru crestere si depozitare pe timpul iernii

Dans

Chiar daca nu esti cel mai bun dansator, nu te priva de oportunitatea de a te  „smuci” la muzica ta preferata. Dansul amelioreaza perfect tensiunea din corp si inveseleste si, de asemenea, arde caloriile suplimentare.

Respiratie adanca

Fa-ti timp sa te opresti pentru scurt timp, respira adanc si respira incet. Respiratia profunda este o modalitate buna de a va scoate corpul si creierul din starea de lupta sau fuga in care se afla in perioadele de stres. Inspira pe nas timp de patru secunde, apoi tine-ti respiratia timp de patru secunde, expira timp de patru secunde si tine-ti respiratia din nou pentru aceeasi perioada de timp.

Autor