Cinci moduri eficiente de a scapa de mirosurile neplacute din frigider

Pe vremea calda de vara, mirosul neplacut din frigider apare tot mai des, deoarece bacteriile se inmultesc mult mai repede decat iarna sau toamna. Pentru a scapa de aromele intruzive ale alimentelor stricate si diferiti contaminanti din interiorul frigiderului, foloseste cateva sfaturi simple, dar eficiente.

Faceti o curatenie generala

Chiar daca ai scos toate alimentele stricate din frigider, asta nu inseamna ca mirosul va disparea complet odata cu ele. Prin urmare, frigiderul trebuie curatat in mod regulat. Goliti complet toate rafturile si spalati-le bine cu un detergent fara parfum sau foarte usor parfumat.

Stergeti rafturile cu otet sau suc de lamaie

Daca mirosurile neplacute persista chiar si dupa o curatare temeinica, stergeti rafturile frigiderului cu o solutie de otet (o lingura de otet la un pahar de apa) sau suc de lamaie. Doar inmuiati o carpa curata in solutie sau suc, stergeti toate suprafetele si apoi lasati frigiderul deschis cateva ore pentru a se aerisi.

Pune  alimente care absorb mirosul in frigider

Multe dintre alimentele pe care toata lumea le are in bucatarie sunt absorbante excelente si absorb majoritatea mirosurilor neplacute. Aceste alimente includ: orez, bicarbonat de sodiu, cafea macinata, cartofi cruzi, paine de secara si carbune activat. Raspandeste absorbante in interiorul frigiderului si schimba-le cel putin o data pe saptamana, iar mirosurile neplacute te vor deranja mult mai rar.

Folositi citrice

A pune pe  rafturi citricele este o alta modalitate buna de a improspata frigiderul. Adevarat, pentru o perioada scurta de timp. Taiati cateva lamai sau portocale in felii mari, puneti pe farfurioare mici si asezati-le  la frigider. Schimbati dupa doua zile sau spalati bine toate rafturile, altfel mirosul va reveni.

Citeste si articolul :   Sfaturi pentru ingrijirea orhideelor acasa. Sunt delicate si au nevoie de multa atentie!

Lasa ziarul pe rafturi

Metoda este neobisnuita, dar eficienta. Principalul lucru este sa gasesti un ziar. Daca gasesti, mototoleste cateva foi si pune-le pe rafturile laterale, in sertarul pentru legume sau, daca este nevoie, in congelator. Daca este necesar, schimbati ziarele  cu altele noi dupa o saptamana.

Autor