Care sunt beneficiile gelatinei?

Nu se poate spune ca gelatina este o parte importanta a dietei noastre. Cu toate acestea, in acest articol, dorim sa va prezentam beneficiile gelatinei.

De fapt, poate nu stii ca gelatina este un ingredient esential in dulceturi, de exemplu, inghetata, unele iaurturi,  bezele si unele tipuri de sosuri. Il putem gasi si in alte domenii precum unele cosmetice si produse farmaceutice.

Care sunt beneficiile consumului de gelatina?

1. Controlati greutatea

Consumul de gelatina creste productia de hormon de crestere. In acelasi timp, stimuleaza metabolismul prin nutrienti si aminoacizi.

Publicitate

Continutul sau de fibre si proteine te ajuta sa te simti plin si elimina pofta de dulciuri. Aceasta este o veste buna, deoarece gelatina ne permite sa mancam doar ceea ce are nevoie organismul nostru. Multi nutritionisti il recomanda ca inlocuitor pentru deserturi sau dulciuri.

2. Vindecarea accelerata a ranilor

Printre beneficiile gelatinei se numara accelerarea vindecarii ranilor.

Dupa cum stiti deja, proteinele sunt o parte esentiala a procesului care are loc in timpul vindecarii ranilor.

Pe de alta parte, gelatina contine un aminoacid numit glicina, care este strans legat de reducerea inflamatiei. Cand mananci gelatina, corpul tau primeste o doza buna de glicina si proteine. Astfel, se genereaza piele noua, iar vindecarea dureaza mai putin.

Citeste si articolul :   La ce sunt bune semintele de dovleac?

3. Unghii, par, piele si dinti mai sanatoase

Nimeni nu poate nega ca in lumea de astazi cautam constant optiuni pentru a avea par, unghii, piele si dinti mai sanatoase. Stiti ce au toate in comun? Keratina.

Cu siguranta ati auzit de produse care contin multa cheratina. Dar majoritatea costa o avere.

Prin urmare, daca nu vrei sa cheltuiesti atat de mult, sau cauti o alternativa alimentara, acum este momentul sa mananci gelatina. Intr-adevar, contine un continut ridicat de cheratina.

4. O sanatate mai buna a oaselor si articulatiilor

Proteinele gasite in gelatina, impreuna cu seleniul, fosforul si cuprul, ajuta la intarirea oaselor si la cresterea densitatii minerale osoase din organism. Acest lucru ajuta la prevenirea osteoporozei pe termen lung.

In plus, aminoacizii din gelatina reduc inflamatia care ar putea afecta articulatiile. De asemenea, contribuie la dezvoltarea cartilajului, care de fapt intareste articulatiile si oasele.

Publicitate

5. Gelatina imbunatateste somnul

Glicina este puternic asociata cu ciclurile de somn imbunatatite. Aceasta substanta chimica stimuleaza, de asemenea, anumiti neurotransmitatori si enzime care cresc calitatea si durata somnului.

Citeste si articolul :   La ce ajuta uleiul de ricin?

Acesta este motivul pentru care este intelept sa mananci gelatina, astfel incat corpul tau sa-si recapete energie. Incercati sa luati o portie mica de gelatina cu cateva ore inainte de a merge la culcare. Vei descoperi ca somnul tau va fi mai profund si te vei trezi simtindu-te mai odihnit.

6. Gelatina combate imbatranirea

Gelatina corespunde colagenului uscat care este unul dintre cele mai importante elemente in ceea ce priveste sanatatea pielii.

Printre beneficiile pe care le obtinem din consumul de colagen se numara elasticitatea si tensiunea dintre celulele dermice. Daca cresteti cantitatea de colagen, veti putea, prin urmare, sa va mentineti pielea mai ferma si sa ii oferiti un aspect mai tanar. Asta nu inseamna ca ridurile si semnele de imbatranire nu vor aparea niciodata, dar vor aparea mai tarziu.

7.Sanatate digestiva mai buna

Gelatina are particularitatea de a se lega in mod natural cu apa. Acest lucru permite corpului dumneavoastra sa asimileze mai usor fibrele pe care le contine.

Citeste si articolul :   4 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata dupa ce ai mancat

Daca va obisnuiti sa mancati gelatina in mod regulat, veti vedea ca probleme precum constipatia si dificultatile de absorbtie adecvata a nutrientilor vor scadea.

In plus, gelatina stimuleaza sucurile digestive si mareste miscarea peristaltica a muschilor intestinali.

8. Reducerea alergiilor

Multe alergii sunt atribuite unui intestin „permeabil” care nu este capabil sa proceseze anumite substante. Pe langa rezolvarea complicatiilor care va afecteaza intestinele, consumul de gelatina va ajuta la vindecarea anumitor probleme cauzate de alergii. Prin urmare, va recomandam sa introduceti o cantitate buna de gelatina in alimentatie si sa acordati atentie alimentelor care va dauneaza.

9. Gelatina intareste sistemul imunitar

Prolina este un alt aminoacid pe care il veti obtine din consumul de gelatina. Acest compus a fost asociat cu o functie imunitara imbunatatita la multe specii de animale, precum si la oameni. Pur si simplu, gelatina va va ajuta sa va optimizati abilitatile de a lupta impotriva infectiilor si bolilor.

Publicitate

Autor