5 beneficii incredibile pentru sanatate ale somonului

Somonul este un peste care se gaseste in oceanele si marile din intreaga lume, cu exceptia Oceanului Pacific. Se gaseste si in siturile de apa dulce din Europa si Asia. Astazi, este crescut in acvacultura si distribuit in cantitati mari pentru consumul alimentar.

Somonul poate aduce mari contributii la sanatatea ta.

Somonul este recomandat in scopuri alimentare datorita continutului sau nutritiv ridicat. Prin consumarea a 100 de grame, vei obtine asadar:

20,62 g proteine
20,52 mg calciu
336 mg potasiu
0,72 mg zinc
25,80 mg magneziu
59 mg sodiu
13,30 μg vitamina A
0,20 mg vitamina B1
0,15 mg vitamina B2
7,40 μg de vitamina B7
22,45 μg de vitamina B9
3,93 μg vitamina B12
2,02 mg vitamina E
0,40 μg vitamina K
253 mg de fosfor
191 de calorii
48,10 mg colesterol
12,10 g grasime

Publicitate

Cu cele de mai sus, putem spune ca este o sursa bogata de minerale si nutrienti pentru a imbunatati aspecte importante ale sanatatii corpului tau.

Citeste si articolul :   Primele simptome ale cancerului de colon

Dintre proprietatile nutritive ale somonului trebuie in primul rand sa distingem ca este un aliment bogat in grasimi si vitamine B12 si B6. Acestea ajuta la imbunatatirea functiei creierului, precum si la crearea si circulatia sangelui.

1. Somonul ajuta la prevenirea problemelor osoase

Oasele isi pierd adesea puterea de-a lungul anilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca productia de calciu care le intareste scade. Prin urmare, oasele sunt fragile si predispuse sa se rupa cu usurinta.

Ofera cantitati mici de calcionina care, atunci cand este consumata, promoveaza productia de calciu, imbunatatind astfel densitatea osoasa.

2. Imbunatateste activitatea creierului

Dupa cum am mentionat deja, somonul ajuta la imbunatatirea performantei activitatii creierului. Acest lucru se datoreaza faptului ca compozitia creierului nostru este 60% grasime, ceea ce necesita prezenta omega-3 pentru a-l mentine echilibrat.

Consumul de somon ofera cantitati semnificative de omega-3. Prin urmare, este ideal cand vine vorba de intarirea creierului. Imbunatateste activitatea si ajuta la prevenirea oboselii cauzate de suprasolicitare care poate duce la stres.

Citeste si articolul :   De ce ar trebui ca si parintii sa isi limiteze timpul petrecut in fata ecranului

3. Imbunatateste sanatatea inimii

Continutul de omega-3, in special DHA, este de asemenea esential pentru imbunatatirea circulatiei sangelui, contribuind astfel la reducerea productiei de cheaguri de sange. In plus, ofera beneficii sistemului cardiovascular pentru a imbunatati functionarea arterelor.

Includerea somonului in dieta ta iti va aduce mari beneficii atunci cand vine vorba de a te ajuta sa previi atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale care pot aparea din cauza circulatiei sanguine deficitare.

4. Preveniti cancerul mancand somon

Unele cercetari au aratat ca includerea somonului in dieta ajuta la reducerea riscului de a face cancer de san.

DHA prezent in somon ajuta la echilibrarea continutului de omega-3 si omega-6, ceea ce previne aparitia acestei boli.

5. Alte beneficii ale somonului

-mentine sanatatea ochilor datorita continutului sau ridicat de omega 3;

-ajuta la combaterea insomniei, deoarece contine sedative naturale precum triptofanul;

-imbunatateste aspectul pielii si parului prin continutul de omega 3 care le confera stralucire si putere.

Autor