7 semne care arata ca o raceala s-a transformat in pneumonie

Pneumonia este o inflamatie a plamanilor care poate duce la complicatii grave si la moarte daca nu este tratata corect si prompt.

Se poate dezvolta ca urmare a racelii sau alergiilor si poate fi, de asemenea, rezultatul unor probleme respiratorii.

Pneumonia poate aparea atat la copii, cat si la adulti. Potrivit expertilor, grupul de risc include fumatorii, precum si cei care consuma alcool.

Nu inchideti ochii la simptomele pneumoniei, dar nu exista motive sa intrati in panica. Medicina moderna este implicata in eliminarea bolii, dar este supusa accesului in timp util la un medic. Mai jos vom vorbi despre semnele prin care puteti recunoaste pneumonia.

Frisoane si febra

In timpul pneumoniei, o persoana are febra mare mai mult de 4 zile (de obicei peste 38,5 ° C), care este foarte greu de scazut.

Cu toate acestea, acest factor nu este decisiv, deoarece cresterea temperaturii poate fi cauzata de multe alte boli si trebuie verificata prezenta altor simptome.

Citeste si articolul :   Cea mai buna reteta naturala pentru a reduce colesterolul si hipertensiunea arteriala

Somnolenta severa

Cu pneumonie, corpul pacientului este slabit, persoana doarme de cele mai multe ori, adesea nu exista suficienta energie nici macar pentru a manca.

Tuse specifica

Unul dintre simptomele caracteristice ale pneumoniei este tuse severa. In acest caz, este posibila formarea sputei verzui cu sange.

Adesea respiratie superficiala si dificultati de respiratie

Deoarece pneumonia este o boala care afecteaza plamanii, rata de respiratie a pacientului scade. Acest lucru se intampla adesea si pacientul incepe sa aiba dificultati de respiratie, ceea ce provoaca chiar si respiratie in repaus.

Puls rapid

Medicii observa o modificare a ritmului cardiac cu pneumonie. Puteti verifica ritmul cardiac al bebelusului plasand usor 2 degete pe artera carotida.

Dureri in piept

Cu pneumonie, o persoana simte dureri in piept nu numai cand tuseste, ci si cand respira usor.

Agravare  starii generale dupa raceala sau gripa

Daca gripa sau raceala nu dispare mult timp si temperatura creste periodic timp de 5 sau mai multe zile, acesta este si un motiv pentru a consulta un medic.

Citeste si articolul :   Ce este melatonina - hormonul somnului

Ce trebuie sa facem  in aceasta situatie?

Daca aveti primele simptome ale pneumoniei, consultati-va medicul cat mai curand posibil, nu ezitati.

Fii clar cu privire la simptomele tale la personalul medical. Nu va faceti griji daca nu primiti un diagnostic imediat, deoarece pneumonia poate fi confirmata numai dupa fluorografie.

Autor