8 alimente pe care este important sa le consumi pentru o inima sanatoasa

A avea o alimentatie echilibrata nu este facuta doar pentru a-ti pastra silueta. Acesta este unul dintre beneficiile evidente, desigur, dar important este sa avem grija de sanatatea noastra si de inima noastra.

De aceea, recomandam o alimentatie adecvata pentru a stimula buna functionare a organelor.

Acest articol este dedicat in special acelor alimente care, datorita proprietatilor lor, sunt ideale pentru mentinerea unei inimi sanatoase.

1. Nuca

Datorita nivelului ridicat de acizi grasi omega-3, nucile joaca un rol cardio-protector. Este bogat in minerale precum zinc, cupru, potasiu, magneziu, fosfor si vitamine B.

Publicitate

A avea o doza buna de omega-3 este un excelent antiinflamator, antiaritmic si antitrombotic.

De asemenea, este bogat in arginina, un aminoacid care ajuta la relaxarea vaselor de sange si la reducerea tensiunii arteriale. Grasimile sale nutritive saturate ajuta la scaderea colesterolului rau si la cresterea colesterolului bun.

Este recomandat sa consumati aceasta nuca de cel putin 3 ori pe saptamana, nu mai mult de 30 g. Este mai bine sa evitati consumul in exces, deoarece are un procent caloric ridicat.

Citeste si articolul :   Cum sa recunosti deficienta de magneziu si ce trebuie sa faci

2. Fasole

Acestea furnizeaza organismului acid folic, o vitamina care ajuta la reducerea homocisteinei din sange (un aminoacid care influenteaza dezvoltarea bolilor cardiovasculare).

Leguminoasele in general pot reduce riscul de boli de inima. Sunt o sursa excelenta de proteine si fibre, care ajuta la scaderea nivelului de colesterol si trigliceride.

Fasolea este bogata in vitamina D, fier, potasiu, magneziu si calciu, ceea ce le face hrana potrivita pentru a le include in dieta ta echilibrata.

3. Marul

Marul este un fruct recomandat pentru a avea o inima sanatoasa. Este bogat in fibre, vitamine A si C, flavonoide si calciu. De asemenea, are proprietati antiinflamatorii si antioxidante.

Consumul sau zilnic reduce nivelul de colesterol rau, datorita continutului ridicat de pectina (favorabil metabolismului colesterolului).

4. Ciocolata

Ciocolata neagra contine o serie de proprietati care vor face mult bine, atat pentru sanatatea mentala, cat si pentru cea corporala.

Cacao contine flavonoide, ceea ce o face utila pentru promovarea circulatiei sanguine stabile, prevenind atacurile de cord.

Citeste si articolul :   Cat de periculoase pot fi acadelele?

Actioneaza ca un antioxidant, deci ajuta la intarirea corpului nostru. Bogatia sa in fier il face un aliment ideal pentru prevenirea bolilor precum anemia. Care, la randul sau, promoveaza productia de globule rosii.

Este important de retinut ca ciocolata ajuta la scaderea colesterolului rau si creste colesterolul bun. Desi este recomandat sa-l consumati cu moderatie.

5. Somon

Somonul este mai mult decat un aliment hranitor. Este bogat in vitamine B si minerale precum seleniu, calciu si magneziu.

S-a dovedit a fi benefic pentru inima si sistemul circulator datorita continutului sau de omega-3. Care ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale si la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale si a atacurilor de cord.

Continand omega-3, indeplineste o functie antiinflamatoare in organism si, la randul sau, previne durerea articulatiilor. De asemenea, ofera beneficii pentru sanatatea mintala, deoarece reduce semnificativ depresia.

6. Ulei de masline

Implementati acest ingredient in feluri de mancare pentru a reduce riscul de embolie si atacuri de cord.

Citeste si articolul :   Cum contribuie somnul la un aspect mai tanar

Uleiul de masline ajuta la prevenirea imbatranirii celulare, are proprietati antiinflamatorii si este un excelent antioxidant.

Continand acid oleic (grasimi mononesaturate care beneficiaza vasele de sange), reduce nivelul de colesterol rau (LDL), controleaza tensiunea arteriala si previne bolile de inima.

Este necesar sa pastrati uleiul de masline intr-un borcan de sticla inchisa la culoare pentru a proteja lichidul de soare.

7. Vin rosu

Vinul rosu functioneaza ca un antioxidant, important pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Aceasta bautura, ingerata in cantitati moderate, serveste ca antiinflamator, protejeaza arterele si scade colesterolul rau.

8. Portocala

Portocala, pe langa faptul ca este bogata in vitamina C, contine niveluri ridicate de flavonoide, importante pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Fibrele stimuleaza eliminarea toxinelor si grasimilor. In plus, acest fruct este bun pentru imbunatatirea circulatiei sangelui si stabilizarea tensiunii arteriale.

Publicitate

Autor