10 alimente care sunt bune pentru inima ta

Mai jos sunt 10 alimente care au un efect benefic asupra inimii.

Ovaz si fulgi de ovaz

Ovazul contine beta-glucan, o substanta care reduce cantitatea de colesterol si lipoproteine ​​din sangele uman.

De asemenea, ovazul este bogat in fibre grosiere, care sunt bune prin faptul ca elimina excesul de zahar din organism, deoarece nivelul sau ridicat in sange poate duce la dezvoltarea unui atac de cord.

O idee grozava si sanatoasa pentru micul dejun este sa inmuiati fulgi de ovaz cu fructe uscate, chefir cu continut scazut de grasimi (sau lapte de migdale), migdale macinate si sa lasati la frigider peste noapte.

Mancaruri de peste

Mancarurile din peste, in special tonul, sunt foarte utile pentru inima. Pestele este bogat in omega-3, care pot reduce riscul de atac de cord.

Cea mai buna idee pentru o masa delicioasa si sanatoasa este tonul fiert cu putina salsa mai putin picanta si cateva picaturi de suc de lamaie.

Citeste si articolul :   4 alimente care ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism

Nuci

Nucile sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra inimii. Nucile sunt bogate in omega-3, ceea ce le diferentiaza de alte tipuri de nuci. In acest caz, omega-3 incetineste formarea cheagurilor de sange in artere.

Oua batute

Ouale batute cu putin parmezan si piper sunt o idee grozava pentru un pranz sau micul dejun rapid. Acest fel de mancare nu contine mai mult de 200 de calorii, foarte putine grasimi si, in acelasi timp, este bogat in proteine. De ce are nevoie inima ta.

Smoothies

Bautura care va fi buna pentru inima ta este un smoothie verde facut cu banane, spanac, mango si o cana de lapte de migdale.

Spanacul contine o doza mare de antioxidanti, inclusiv vitaminele C, E, A, mangan, zinc si seleniu. Acest lucru va ajuta la scaderea tensiunii arteriale crescute si la scaderea riscului de cheaguri de sange.

Boabe de soia

Este o idee foarte buna sa adaugati alimente naturale din soia in dieta dumneavoastra. De exemplu, uleiul de soia nu contine grasimi trans si are o cantitate relativ scazuta de grasimi saturate per portie. In plus, soia contine vitamina E, omegas 6 si 3, care pot ajuta la promovarea sanatatii cardiovasculare.

Citeste si articolul :   Cinci bauturi revigorante care va pot inlocui cu usurinta cafeaua de dimineata

O gustare foarte utila in acest caz ar fi, de exemplu, hummus facut din boabe de edamame – boabe de soia tinere.

Cartof dulce

Cartofii dulci copti sunt foarte sanatosi pentru inima, deoarece sunt plini de calciu, potasiu si vitaminele A, E si C. Sunt una dintre cele mai hranitoare legume si o sursa excelenta de pectina solubila cunoscuta pentru scaderea colesterolului.

Toate aceste vitamine si minerale sunt responsabile pentru protejarea inimii de boli si convulsii.

Mazare

Preparati-va o gustare delicioasa cu mazare verde si galbena. Contin grasimile potrivite si proteine ​​sanatoase pentru inima.

Pentru a face o gustare, inmuiati o cana de mazare uscata in trei cani de apa timp de 4,5 ore. Apoi gatiti  mazarea cu putin ulei de masline intr-o tigaie mare. Gatiti 5-10 minute pana se rumenesc.

Ciocolata

Nu va refuzati niciodata o portie mica de ciocolata. La desert, puteti face un mousse de ciocolata-banane complet sanatos si delicios cu tofu. Consumul regulat de proteine ​​din soia sub forma de tofu scade colesterolul si reduce riscul aparitiei cheagurilor de sange.

Citeste si articolul :   Cum trebuie depozitate aceste alimente pentru a le putea consuma cat mai mult timp?

Pentru a face acest desert, amestecati o banana, 300 de grame de tofu uscat, cinci linguri de pudra de cacao neindulcita, 1/4 de cana de sirop de artar, trei linguri de lapte de migdale sau degresat si 1/4 de lingurita de scortisoara.

Ceai si vin

Ceaiul verde si vinul rosu cu moderatie sunt foarte benefice pentru sistemul cardiovascular. Vinul rosu contine antioxidantul resveratrol si catechine, care pot ajuta la protejarea peretilor arterelor. De asemenea, ceaiul verde imbunatateste fluxul sanguin in vase.

Autor