Un desert usor, rapid cu doar 4 ingrediente

Desertul copilariei pe care toti il vor adora, de la mic la mare. Vrei un desert extraordinar de usor si rapid? Uite cum poti prepara batoanele de cocos in casa.

Ingrediente:

Ciocolata cu lapte 400 g

Nuca de cocos 300 g

Publicitate

Lapte condensat 300 g

Unt 50 g

Se pune nuca de cocos intr-un bol peste care se adauga untul (trebuie sa fie foarte moale), apoi laptele condensat. Se amesteca aceste ingrediente foarte bine cu o spatula. Se da compozitia pentru cca 3 – 5 minute la frigider dar nu mai mult, doar cat sa se intaresca foarte putin si sa fie mai usor de manevrat.

Publicitate

Dupa cele cateva minute se scoate compozitia de la frigider si cu ajutorul mainilor se incepe formarea batoanelor de cocos. Trebuie sa aiba o lungime de cca 5- 6 cm lungime, 2 cm latime si 1 cm inaltime.

Cand s-a terminat compozitia de modelat, batoanele de cocos  rezulate, se dau la rece, la frigider pentru aproximativ 30 minute.

Citeste si articolul :   Curatati-va usor colonul cu aceasta bautura

Intr-un bol cu apa fierbinte se topeste ciocolata la bain-marie (poti folosi ce fel de cicocolata doresti, alba sau neagra). Dupa ce ciocolata s-a topit cu ajutorul unei spatula sau furculite mari de bucatarie, se scufunda bine fiecare baton de cocos, individual, iar apoi se aseaza pe un blat. Se dau la frigider pentru inca 30 minute dupa care pot fi servite.

Copii vor adora aceste batoane de cocos facute in casa. In plus depinde de varsta lor pot fi chiar implicati in realizarea acestei retete acolo unde consideri ca sunt in siguranta.

 

 

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.