Cele sapte vitamine si minerale pe care trebuie sa le iei dupa 40 de ani

De-a lungul anilor, corpul nostru isi schimba modul in care functioneaza, se epuizeaza mai repede si necesita mai multa intretinere.

Varsta de  40  de ani este o perioada in care trebuie sa ne concentram asupra sanatatii organismului printr-o dieta echilibrata, aport de nutrienti importanti si vitamine pentru prevenirea bolilor si a virusilor.

De aceea am decis sa va oferim o lista cu 7 vitamine importante pe care ar trebui sa le luam dupa 40 de ani.

Vitamina B12

Vitamina B12 este, fara indoiala, una dintre cele mai importante vitamine, mai ales intre 40 si 50 de ani. Aceasta vitamina joaca un rol urias in buna functionare a circulatiei sangelui si a creierului si se gaseste in produse lactate, peste, oua, pui.

Publicitate

Calciu

Pe masura ce oasele noastre devin mai slabe in timp, aportul de calciu este extrem de important. Suplimentele de calciu pot fi gasite in multe alimente. Acest lucru va preveni fracturile, distrugerea oaselor si, in general, va va intari sistemul imunitar.

Vitamina D

Vitamina D este o alta vitamina esentiala de pe lista noastra, gasita in produsele lactate fortificate, cereale si din soarele insusi.

Dar din moment ce nu toti putem sta la soare pentru perioade lungi de timp, luarea unui supliment de vitamina D este cea mai buna optiune. Acest lucru ajuta la prevenirea bolilor de inima, cancerului de san, diabetului si ajuta organismul sa absoarba mai bine calciul.

Magneziu

Magneziul este foarte important pentru bunastarea noastra generala, deoarece ajuta la reglarea tensiunii arteriale, o afectiune cu care se lupta multi oameni in varsta. Lipsa de magneziu din organism cauzeaza diabet, boli de inima si inflamatie.

Potasiu

Cel mai bine este sa-l luati numai conform indicatiilor medicului dumneavoastra, deoarece dozele mari va pot afecta inima si tractul gastro-intestinal.

Omega 3

Recent, acizii grasi omega-3 sunt la moda. Acestea reduc riscul de atac de cord, scad colesterolul rau, scad tensiunea arteriala si ajuta la reimprospatarea memoriei.

Citeste si articolul :   9 motive bune pentru a manca spanac

Probiotice

Ele joaca un rol imens in viata persoanelor peste 40 de ani, deoarece reduc riscul de boli de inima, accident vascular cerebral si diabet si pot fi gasite in produsele lactate sau produsele din soia fermentata.

Publicitate

Autor