Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizeaza: “Va sfatuiesc sa renuntati la acele combinatii”

Reputatul profesor doctor Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre impactul dulciurilor asupra creierului.

“Creierului ii plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zaharul ii face rau, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grija produsele cu care ne rasfatam sau din care ne „extragem” energie.
Va spun din start: celula nervoasa va fi extrem de multumita cu dulciuri cat mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci cand le avem. Slava Domnului, Romania este o tara bogata din acest punct de vedere! Daca totusi nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fara zahar. (Da, se poate!)

Acestea sunt bune si dau energie celulei nervoase.

Daca sunteti iubitori de ciocolata, recomand ciocolata amaruie, cu o concentratie cat mai ridicata de cacao. Va sfatuiesc sa renuntati la acele combinatii de ciocolata cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizeaza greu. Ciocolata amaruie pastreaza totusi acel gust original si nealterat de cacao.

Am vrut sa va spun aceste cuvinte pentru ca astazi este Ziua Mondiala a Ciocolatei. Marcam data la care prima bautura pe baza de cacao a ajuns in Europa, acum aproape jumatate de secol (anul 1550). Ce-i drept, o lume fara bomboane si ciocolata ar fi mai trista! Sanatate”, este mesajul neurologului, postat pe pagina sa de Facebook.

Alimente care hranesc creierul

„Micul dejun trebuie luat in liniste, fara scandal, fara claxoane, fara a fi pe fuga, nu in picioare, fara elementele din jur care sa te disturbe, fara tigara. Sa fie mai mult decat o relaxare, sa fie o placere. Pledez pentru sucul de dimineata, din citrice, caroten si altele, care aduc si energie, si oligoelemente, care ajuta la transmiterea in interiorul creierul. Este foarte important!”, subliniaza Vlad Ciurea.

Citeste si articolul :   6 alimente hranitoare de consumat in fiecare zi

Creierul nu suporta grasimea, dar in schimb iubeste mierea

„Da, este rau pentru creier sa mananci carne. Dar, in cantitati mici, carnea este perfect buna pentru intreg organismul. Cea mai buna este carnea cu calorii putine. Carnea de curcan si de peste sunt cele mai bune. Creierul nu accepta grasimea, nu accepta slana. O data, de sarbatori, merge. Dar, in rest, nu duce la nimic bun”, a mai spus medicul in urma cu ceva timp.

„Ciocolata cat mai neagra, non-siropata, merge perfect cat mai fresh. Apoi, cacao. Creierul iubeste mierea, ca dulce”, a explicat neurochirurgul.

Autor