Medicul neurochirurg Vlad Ciurea: “Sigur va disparea aceasta boala, intr-un an va disparea”

Reputatul medic neurochirurg, Vlad Ciurea, a vorbit despre protestele de strada impotriva masurilor de protectie contra infectarii cu noul coronavirus. Profesorul a anuntat cam cand va fi momentulul cand acest virus va disparea.

“In 89 s-a iesit in strada, toti am protestat, toti am fost de acord sa fim liberi. Omul are voie sa iasa in strada si sa isi spuna parerea, are voie sa scrie, sa publice, toate aceste lucruri trebuie facute.

De aici si pana la aspectele de huliganism este o mica diferenta. Protestele au degenerat. Degenerarea este ca persoanele respective nu inteleg exact ce inseamna aceasta boala. Aceasta boala exista, e grava, am avut-o, am trecut prin ea, am fost la un pas sa … merg in alta parte. Oamenii nu inteleg ca nu trebuie sa ne adunam in ciorchine, sa facem paranghelie, acele super-adunari de tineret care toti cu toti sunt impreuna, petrec toata noaptea. Nu exista masca.

Asa cum pun cravata, asa pun si masca, e un accesoriu obligatoriu. Eu am fost de 7 ori in Japonia si acolo toti purtau masca, acum 20 de ani. Este o chestie de educatie. Tot stranutam cand avem gripa, ne impiedica cineva sa nu purtam masca? Este pentru binele meu si al interlocutorului sa purtam masca. Trebuie sa fie masca, spalare, igiena si aerisire. Virusul e periculos, ne luptam cu el.

Publicitate

Sigur va disparea aceasta boala, intr-un an va disparea. Avem printr-o intamplare luminita de la capatul tunelului. De noi depinde sa respectam acele elemente de protectie, sa intarim imunitatea si la primele elemente sa ne sunam medicul de familie care stie ce are de facut, sa anuntam. Sa urmam recomandarile si apoi sa ajungem la elementul suprem: vaccinare”, a declaratmedicul la Realitatea.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.