De ce se inchid magazinele la ora 18. Raed Arafat a facut anuntul

Raed Arafat a spus care este adevaratul motiv pentru care s-a decis inchiderea magazinelor in weekend dar si vinerea de la ora 18, iar interdictia de circulatie abia de la ora 20.

”S-a pus problema, cand au fost discutiile in cadrul grupului tehnico-stiintific, de un anumit interval orar pentru interdictia de circulatie. Si a fost ideea de ora 20, de luni pana vineri si ora 18.00 pentru sambata – duminica. Iar la magazine, vineri ora 18 si in restul zilelor de weekend, la ora 16.00.

Dupa discutii in cadrul Comitetului National, dupa ce a ajuns la Comitetul National s-a ajuns sa ramana ora 20.00 si magazinele ora 18.00 pentru ca logic situatia este ca la ora 20 lumea sa fie ajunsa acasa. Inseamna ca,daca magazinul inchide la ora 18.00, mai are doi oameni care platesc, pana pleaca, pana pleaca si angajatii, deja ajung la limita, la ora 20.00 acasa. Asta este logica aspectelor respective”, a declarat Raed Arafat.

”Daca am fi lasat magazinele pana la ora 22.00, este interdictia de circulatie, inseamna ca e o fractura de logica aici pentru ca asta inseamna ca la ora 20.00 trebuie sa fie acasa, dar magazinele raman deschise pana la ora 22.00. Asta inseamna ca multa lume va face hartie si declaratie pe propria raspundere sa zica eu ma duc la magazin si toata masura atunci scade efectul ei. Din pacate, nu e o masura placuta, stim acest lucru.

Impactul acestei masuri, a limitarii programului magazinelor si limitarii gradului de circulatie, este scontat acum a reduce mobilitatea, a reduce contactul. Bineinteles, cei care nu reusesc sa ajunga la magazin vineri seara, au ziua de sambata pana la 6 seara, au ziua de duminica pana la 6 seara. Magazinele sunt deschise, numai ca se opresc la ora 18.00 si la ora 20.00 se opreste circulatia”, a mai spus Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.