Document Oficial! Raed Arafat, anunt de ultima ora:

In contextul actual, Raed Arafat, Sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a emis urmatorul comunicat:

” Avand in vedere evolutia situatiei epidemiologice si evaluarea riscului de sanatate publica pentru perioada imediat urmatoare, inclusiv la nivelul unitatilor sanitare publice si private,

In temeiul prevederilor art.4 alin (3) coroborate cu prevederile pct. 8 Anexa nr 2 din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei.

Prin raportare la prevederile art. 11 alin. (3) din HG nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc.

Publicitate

Secretarul de stat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta emite urmatorul

Art. 1. Se suspenda, incepand cu data de 24.03.2020, pe o perioada de 14 zile, internarile pentru interventiile chirurgicale si alte tratament si investigatii medicale spitalicesti care nu reprezinta urgenta si pot fi reprogramate, precum si consultatiile programate/programabile in structurile ambulatorii ale acestora, in toate unitatile spitalicesti publice si private.

Articolul continuă după reclame

Art.2. In termen de 48 de ore, se externeaza toti pacientii care nu reprezinta urgente si care nu necesita obligatoriu acordarea ingrijirilor medicale in regim spitalicesc.

Citeste si articolul :   Revine declaratia pe proprie raspundere. Cum se completeaza si cand trebuie prezentata

Art.3. Conducerile unitatilor spitalicesti pot decide reorganizarea programului si a permanentei personalului prin introducerea activitatii medicale, in regim de ture si garzi, fara afectarea salarizarii personalului.

Art.4. Prezentul ordin se comunica Centrului National de Coordonace si Conducere integrata Institutiilor Prefectului la nivel judetean si Municipiului Bucuresti, Ministerului Sanatatii in vederea diseminarii de catre unitatile sanitare publice si private. ”

Puteti vedea ordinul aici  Ordin CA 74527.pdf.pdf.pdf

ordin 1

ordin 2

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.