Raed Arafat a facut anuntul. Ce se intampla cu restrictiile dupa proteste

Dupa ce Guvernul a introduse noi masuri, mai multe proste au avut loc in Romania. In acest context, Raed Arafat, seful DSU, a facut noi precizari despre ridicare a restrictiilor.

Raed Arafat sustine ca, intr-adevar, intelege nemultumirea oamenilor, dar acest lucru nu inseamna ca restrictiile trebuie ridicate.

Publicitate

„Nu s-a pus problema sa relaxam din cauza protestelor. Proteste au fost si in alte tari si ati vazut ca si in celelalte tari masurile lor au continuat. Este de inteles de ce protesteaza o parte din lume. Este acest sentiment ca nu mai putem, ca nu mai merge, ca de ce masurile continua si nu s-a rezolvat problema.

E foarte greu sa explici la oameni de fapt comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comporta, cum este situatia”, a declarat Raed Arafat, la TVR.

Publicitate

De asemenea, seful DSU a mai spus ca nu putem sa auzim doar vocea celor care spun sa nu se ia masuri, sa se renunte la masca, si sa se neglijeze faptul ca e foarte multa lume care „stie care e situatia”.

Citeste si articolul :   Ordinele au fost semnate. Raed Arafat anunta noi masuri

Secretarul de stat a mai spus ca Romania nu s-a mai confruntat cu o astfel de situatia de mai bine de 100 de ani si este normala o astfel de reactie din partea populatiei.

„Este greu. (…) De 100 de ani nu cred ca a fost vreo situatie in care sa ai atata durata de timp in care sa aplici niste reguli neplacute si oamenii clar ca reactioneaza intr-un fel dupa ce au o presiune maxima asupra lor un an – deja am depasit un an aproape, si asta e de inteles iarasi.

Dar totusi apelam la intelegerea oamenilor, pentru ca avem lumina la capatul tunelului si asta e vaccinarea. Si ei trebuie sa inteleaga ca prin vaccinare de fapt cumparam inapoi libertatile noastre, care au fost afectate”, a mai declarat Raed Arafat.

Seful DSU sustine ca un motiv principal al protestelor din intreaga tara in reprezinta campania de dezinformare, dar si de manipulare.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.