Medicul neurochirurg Vlad Ciurea: Trei elemente sunt esentiale pentru buna functionare a creierului.

Reputatul medic neurochirurg, Vlad Ciurea, ne spune care sunt cele trei elemente esentiale pentru buna functionare a creierului.

“Trei elemente sunt esentiale pentru buna functionare a creierului. Si ele nu costa nimic. Am sa o spun mereu si mereu: apa, oxigen, odihna.

Apa ajuta sistemul vascular, curata „deseurile”, imbunatateste starea celulelor, regleaza temperatura si de aici efectele pozitive: imbunatateste memoria, atentia, revigoreaza intregul organism.

Dimineata, cand ne trezim, recomand sa bem doua pahare cu apa. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a functiona optim.

Publicitate

Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generata de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineata sa tinem ferestrele deschise. Pentru ca nivelul de poluare din orase este mai scazut la primele ore. Recomand de asemenea plimbari in parc. Respectand, desigur, regulile acestor timpuri. Avem si parcuri, si paduri, nu e nevoie sa mergem foarte departe sau sa tot laudam alte tari. Romania este superba!

Citeste si articolul :   Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Luati-va inima in dinti si mergeti"

Odihna este cruciala. NIMIC nu odihneste creierul mai bine decat somnul. Recomand ca ora de culcare ora 22.00, cel tarziu. Fara televizor, telefon, tablete etc.

Toate acestea ne sunt la indemana. Depinde de noi sa ne protejam, sa avem grija de sanatatea noastra. Pentru ca altfel vom depinde de altii!

Sanatate”, a scris reputatul profesor pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.