Ce trebuie sa faceti daca va ardeti limba in timp ce beti o bautura fierbinte

Adesea, o ceasca de cafea sau ceai aromat fierbinte provoaca aparitia unor arsuri inofensive, dar extrem de neplacute pe limba. O astfel de arsura dispare de obicei in cateva zile fara niciun tratament.

Dar in acest timp, chiar vreau sa reduc durerea si sensibilitatea limbii arse. Exista mai multe modalitati de a face acest lucru.

Raceste-ti limba imediat

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci imediat dupa ce ti-ai ars limba cu o bautura fierbinte sau mancare fierbinte  este sa racoresti organul afectat. Acest lucru se poate face cu apa rece sau bucati de gheata. Cu cat iti racoresti limba mai repede, cu atat te vei simti mai bine si cu atat mai repede se va vindeca partea arsa a gurii.

Evitati alimentele si bauturile iritante

Pentru o vreme, merita sa excludeti din dieta alimentele si bauturile care irita limba. Acestea includ mancare picanta, bauturi calde si alcool. Toate acestea pot provoca disconfort sever cu o arsura a limbii. Si bauturile alcoolice pot incetini, de asemenea, vindecarea celulelor deteriorate.

Publicitate

Consumati produse lactate

Produsele lactate ajuta la racirea limbii si reduc durerea si iritarea. Desigur, daca aceste produse sunt reci. Laptele fierbinte cu siguranta nu merita baut. Daca nu bei deloc lapte, atunci poti manca iaurt sau bea un pahar de chefir.

Clatiti cu apa sarata

Gargara cu apa sarata poate ameliora durerile de arsura si reduce bacteriile din gura. Este mai bine sa va clatiti gura de mai multe ori pe zi: dupa mese si inainte de culcare. Pentru a face o solutie de clatire, adaugati o jumatate de lingurita de sare intr-un pahar cu apa rece.

Folositi un anestezic

Daca durerea este severa, o puteti ameliora cu un anestezic oral cu benzocaina. Astfel de anestezice sunt destinate pentru tratarea ulcerelor orale si pentru ameliorarea durerii de dinti. Sunt disponibile sub forma de spray sau geluri. Este mai bine sa consultati un medic inainte de a utiliza medicamentul.

Autor