Preziceri celebre ale lui Nostradamus, unii oameni spun ca a prevazut viitorul

Presupusul oracol a inceput publicarea faimoaselor sale catrene criptice in 1555. Dar acestea nu erau poezii obisnuite. Nostradamus ar fi fost un ghicitor care era capabil sa prezica viitorul.

Apotecarul din secolul al XVI-lea si statutul de astrolog ca „vazator” de renume i-au permis sa solicite patronajul unor indivizi bogati si proeminenti, precum Ecaterina de Medici, regina Frantei.

Steaua lui Nostradamus nu s-a estompat dupa moartea sa in 1566. Lucrarile sale au continuat sa atraga adeptii care si-au legat scrierile de evenimente zdrobitoare de pamant, cum ar fi ascensiunea lui Adolf Hitler si atacurile din 11 septembrie.

Dar, la fel ca horoscoapele, predictiile in sine tind sa fie formulate vag si, prin urmare, deschise interpretarilor si partinirilor cititorului.

Publicitate

In „Nostradamus, Bibliomancer: Omul, mitul, adevarul”, biograful Peter Lemesurier concluzioneaza ca Nostradamus „credea ca istoria se repeta” si a folosit tehnica proiectarii evenimentelor trecute in viitor pentru a face afirmatii realiste. Mai mult decat atat, savantii au sustinut ca traducerile moderne ale scrierii lui Nostradamus sunt neglijente si nesigure.

Avand in vedere toate acestea, iata o privire inapoi la unele dintre cele mai faimoase predictii ale lui Nostradamus:

Citeste si articolul :   Lidl Romania a cumparat prima sectie mobila de terapie intensiva din tara, pentru pacientii infectati cu noul virus

Moartea lui Henric al II-lea

Predictie:

Tanarul leu il va birui pe cel mai in varsta,

Pe campul de lupta intr-o singura batalie;

El isi va strapunge ochii printr-o cusca de aur,

Doua rani au facut una, apoi el moare crud.

Ce s-a intamplat:

In vara anului 1559, regele Henric al II-lea al Frantei (cel mai in varsta) s-a aliniat in fata lui Gabriel, conte de Montgomery, (tanar leu), care era mai mic decat el cu sase ani. Turneul a avut loc pentru a sarbatori viitoarea nunta a fiicei regelui.

In ultima lor trecere, lance-ul lui Montgomery s-a inclinat, a intrat in vizorul slab securizat al regelui (ii strapunge ochii printr-o cusca de aur) si s-a imprastiat, conform „La moartea lui Henric al II-lea”.

In Jurnalul de neurochirurgie, Kamilah Dowling si James Goodrich scriu ca regele care sangereaza abundent a ramas constient si a fost „capabil sa urce niste trepte cu un mers nesigur”.

Publicitate

Dar aschii din lance intrasera in ochiul, gatul si tampla regelui (doua rani faceau una). In ciuda celor mai bune eforturi ale chirurgilor regali, Henric al II-lea a suferit dureri agonizante, convulsii si paralizie partiala (apoi moare crud) inainte de a muri in patul sau 11 zile mai tarziu.

Citeste si articolul :   Ce medicament NU trebuie sa iei in caz de CORONAVIRUS! Ministrul francez al Sanatatii anunta:

Adolf Hitler

Predictie:

Din adancurile vestului Europei,

Un copil mic se va naste din oameni saraci,

Cel care prin limba va seduce trupele;

Faima lui va creste spre taramul Rasaritului.

De asemenea …

Bestiile feroce de foame vor traversa raurile,

Cea mai mare parte a campului de lupta va fi impotriva lui Hister.

Intr-o cusca de fier va fi tras cel mare,

Cand copilul Germaniei nu observa nimic.

Ce s-a intamplat: pe 20 aprilie 1889 s-a nascut Adolf Hitler in Austria, care se afla in Europa de Vest. Dar familia lui era de clasa mijlocie, nu saracita.

Hitler s-a ridicat la putere in parte datorita abilitatilor sale oratorii (prin limba lui va seduce) si a initiat al doilea razboi mondial (trupele) invadand Polonia.

Bombardarea Hiroshima si Nagasaki

Predictie:

Langa porti si in doua orase

Vor fi focuri asemanatoare carora nu s-a vazut niciodata,

Foametea in ciuma, oamenii scosi din otel,

Strigand catre marele Dumnezeu nemuritor pentru alinare.

Ce s-a intamplat: La inceputul lunii august 1945, Statele Unite au aruncat doua arme atomice pe insula Japoniei, pe Hiroshima si Nagasaki (in doua orase). Orasele au fost devastate si multi supravietuitori ai exploziei au suferit otraviri cu radiatii (strigand catre marele Dumnezeu nemuritor pentru ajutor).

Citeste si articolul :   Calendarul previziunilor lui Nostradamus pe ani: "Un val de dezastre naturale va lovi intreaga lume"

In urma razboiului, Japonia a trecut, de asemenea, printr-o criza a deficitului de alimente (foamete in ciuma).

Septembrie 11 2001

Predictie:

Foc cutremurator din centrul Pamantului

Va provoca tremuraturi in jurul Orasului Nou.

Doua stanci grozave vor lupta mult timp,

Atunci Arethusa va inrosi un nou rau.

Ce s-a intamplat: In dimineata zilei de 11 septembrie 2001, cele doua turnuri (doua stanci mari) ale World Trade Center din New York City (New City) s-au prabusit dupa ce teroristii al-Qaeda au prabusit avioane de pasageri in cladiri. Predictia lui Nostradamus despre „focul din centrul Pamantului” nu se leaga de nimic din 11 septembrie.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.