Cei mai brutali oameni din istoria omenirii

1. Adolf Hitler (1889-1945)

Cancelarul Germaniei din 1933 pana in 1945 si fuhrer al partidului nazist, Adolf Hitler a fost poate cei mai inteligenti, creativi si brutali dictatori dintre toti. El a fost in mare parte responsabil pentru holocaust si al doilea razboi mondial. El credea ca evreii sunt cauza principala a tuturor problemelor si si-a propus sa-i extermine. Actiunile sale au dus la moartea a peste 50 de milioane de oameni. Hitler s-a sinucis in buncarul sau la 30 aprilie 1945. Greu de crezut ca a fost candva un artist talentat si a facut parte dintr-o comunitate boema.

2. Pol Pot (1925-1998)

Pol Pot a fost liderul grupului revolutionar cambodgian Khmer Rogue, care a orchestrat genocidul cambodgian. Pol Pot a crezut in distrugerea civilizatiei cambodgiene pentru a incepe un nou regim si a introduce o noua era. El este probabil singurul om din istorie care a ordonat genocidul in masa in propria tara. In timpul domniei sale ca prim-ministru, din 1976 pana in 1979, politicile sale au dus la moartea a aproximativ 2 milioane de oameni, ceea ce reprezinta 25% din intreaga populatie. Ii placea sa pastreze craniile oamenilor pe care ii ucisese si a mers asa departe incat a ordonat ca unii copii sa fie rupti membru cu membru. A murit din cauze naturale.

3. Attila Hunul (406-453)

Attila a fost conducator al Hunilor de la 434 pana la moartea sa in 453. A fost conducatorul Imperiului Hun care se intindea din Germania pana la raul Ural si de la Dunare pana la Marea Baltica. In mare parte a Europei Occidentale, el este amintit ca fiind simbolul cruzimii si rapacitatii. O campanie nereusita in Persia a fost urmata in 441 de o invazie a imperiului roman de rasarit, al carei succes l-a incurajat pe Attila sa invadeze occidentul. A trecut nestingherit prin Austria si Germania, dincolo de Rin, in Galia, jefuind si devastand pe tot drumul sau, cu o ferocitate fara egal in evidenta invaziilor barbare si obligandu-i pe cei pe care i-a biruit sa se alature armatei sale. Attila s-a inecat in propriul sange in noaptea nuntii.

4. Idi Amin (1952-2003)

Idi Amin, era seful statului major al armatei, preluase controlul Ugandei in timp ce presedintele Obote plecase la Singapore pentru a participa la o întalnire. El a promis ca va aduce prosperitate în Uganda. Dar o saptamana mai tarziu, el s-a declarat presedinte al Ugandei. In calitate de dictator, el a devenit cunoscut sub numele de „Macelarul Ugandei”. El a ucis oameni hranindu-i la crocodili, a sustinut ca este un canibal, si-a mutilat una dintre sotii si i-a rearanjat membrele. A ucis si a torturat aproximativ jumatate de milion de oameni intre 1971 si 1979 ca conducator. A murit din cauze naturale.

Citeste si articolul :   Istoria Bisericii Ortodoxe

5. Leopold al II-lea al Belgiei (1835 – 1909)

Cand a fost rege, el a condus statul liber Congo, care era de aproximativ de 76 de ori mai mare decat Belgia. El a facut intreaga lume sa creada ca va ajuta Congo. Dar sub regimul sau, intre 1885 și 1908, tara a fost supusa unei domnii de teroare. Peste 500.000 au murit de boli si multi au murit si de foame. A ucis peste 10 milioane de congolezi, care reprezentau 50% din populatia din Congo. Toate acestea, doar pentru a castiga bani si mai multa putere.

6. Iosif Stalin (1878-1953)

Iosif Vissarionovici Stalin a fost dictator al Uniunii Sovietice din 1922 pana la moartea sa in 1953. In tinerete, a fost talhar si asasin. Timp de aproape 30 de ani, a domnit prin teroare si violenta in Uniunea Sovietica. Deciziile sale au dus la o foamete care a ucis milioane. Uita de dusmani, a ucis chiar si familii si oameni care il iubeau. Sub domnia sa, peste 1,5 milioane de femei germane au fost violate si, in total, a ucis cu usurinta peste 20 de milioane de oameni. El a spus odata: „O moarte este o tragedie, un milion de decese este pur si simplu o statistica”. In mod ironic, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace in 1945 și 1948. A murit din cauza unui accident vascular cerebral in 1953.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.