Solstitiu de vara 2020. Este cea mai lunga zi din an. Vezi ce treditii si superstitii sunt legate de acest fenomen

In data de 21 iunie, in emisfera nordica are loc solstitiul de vara, adica inceputul verii astronomice; in preajma acestei date, la trecerea meridianului, Soarele se ridica deasupra orizontului la unghiul maxim, iar intervalul diurn are durata maxima.

Simultan, in emisfera sudica are loc solstitiul de iarna, adica inceputul iernii astronomice, cand inaltimea Soarelui deasupra orizontului si intervalul diurn sunt minime (la sud de cercul polar de sud soarele nu rasare si se afla la unghiul maxim sub orizont).

Solstitiu de vara 2020

Solstitiul de vara reprezinta cea mai lunga zi din an, adica 15 ore si 32 de minute, iar durata noptii este de doar 8 ore si 28 de minute.

Publicitate

Solstitiu de vara traditii si superstitii

Publicitate

Sarbatoarea Solstitiului este apropiata si legata de sarbatoarea Sanzienelor, marcata pe 24 iunie.

Se crede ca energia solstitiului este energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului.

Tot aceasta zi era si o ocazie de gasire si folosire a apei magice, iar imbaierea in lacuri sau rauri avea un efect curativ si constituia, de asemenea, un ritual de renastere.

Citeste si articolul :   Calendar Ortodox, 8 Septembrie 2020. Nasterea Maicii Domnului. Sarbatoare mare pentru crestini. Ce nu ai voie sa faci de Sfanta Maria Mica

In unele zone, spalatul cu roua adunata in ajunul solstitiului constituia o practica magica de frumusete, iar in altele, imbaierea in apa cu ierburi din noaptea solstitiului era o cura de refacere a sanatatii si vigorii.

Coronitele de Sanziene lasate afara noaptea puteau, in traditia romaneasca, sa asigure fetele ca vor face nunta in vara, cu conditia ca a doua zi, dimineata, sa fie gasite acoperite cu roua.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.