8 fapte interesante despre China

Razboinicii din teracota au fost gasiti de fermieri

Se estimeaza ca figurile de teracota in marime naturala ale razboinicilor au durat peste 30 de ani pentru a fi create si au fost ingropate impreuna cu imparatul Qin Shi Huang in anii 210-209 i.Hr.

Au fost ascunse de secole pana cand au fost descoperite de fermierii locali in 1974. Este o atractie de neuitat pentru multi care vizitează Xi’an.

Marele Zid Chinezesc este de fapt o colectie de ziduri

Publicitate

Este o credinta obisnuita ca Marele Zid are doar o lungime continua. Cu toate acestea, aceasta minune arhitecturala iconica este de fapt o retea de ziduri care se intind pe peste 20.000 km. Un alt fapt interesant, muncitorii au folosit faina de orez glutinos in mortar datorita lipiciului sau.

Piata Tiananmen contine Mausoleul lui Mao Zedong

Mao Zedong, sau presedintele Mao, a fondat Republica Populara Chineza in Piata Tiananmen pe 1 octombrie 1949, un eveniment care este inca comemorat pana in prezent. Piata, care este una dintre cele mai mari din lume, gazduieste, de asemenea, un Monument pentru Eroii Poporului, Marea Sala a Poporului si Muzeul National al Chinei.

Citeste si articolul :   Peste 90% dintre turisti si-au reprogramat sejururile dupa 1 iunie

Mancarea chinezeasca variaza foarte mult de la o regiune la alta

In timpul calatoriilor in China, asigurati-va ca incercati mancarurile regionale gustoase. Mancarea chinezeasca se bazează pe cinci arome cheie, dulce, acru, sarat, amar si picant, care trebuie sa se echilibreze intre ele pentru a forma un fel de mancare armonioasa.

Orasul Interzis este cel mai mare palat imperial din lume

Orasul Interzis a fost Palatul Imperial Chinez in timpul dinastiei Ming si a servit ca locuinta a imparatilor timp de aproape 500 de ani. Este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO datorita colectiei sale bine conservate de cladiri antice din China.

Proiectarea Orasului Interzis a fost planificata meticulos pentru a reflecta principiile filosofice si religioase ale dinastiei Ming si pentru a simboliza maretia puterii imperiale.

Raul Yangtze este cel mai lung rau din Asia

De asemenea, este cunoscut sub numele de „Chang Jiang” in chineza, care inseamna „rau lung” si este, de asemenea, al treilea ca lungime din lume. Una dintre cele mai spectaculoase atractii de vazut in timp ce faceti o croaziera pe rau pe Yangtze este Trei Chei.

Citeste si articolul :   Ultima ora: CCR a decis. Vesti mari pentru toti romanii dupa 15 mai

Shanghai este cel mai mare oras din China

„Parisul Rasaritului”, „Regina Orientului”, Shanghai este un oras metropolitan interesant si interesant de explorat.

Nativii din Shanghai au propriul dialect numit „Shanghainese”; Chinezii din alte parti ale tarii nici macar nu-l pot intelege!

Ursii panda petrec majoritatea zilei mancand

Faimoasa dieta a pandelor consta in principal din bambus si petrec intre 10-16 ore pe zi mancand!

Panda este animalul national al Chinei si, spre deosebire de alte specii de ursi, nu hiberneaza.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.