Dan Barna reactioneaza dur dupa demiterea lui Voiculescu: “Din acest moment premierul Florin Citu nu mai are sustinerea Aliantei USR-PLUS”

Vicepremierul Dan Barna a transmis dupa sedinta de criza din interiorul Aliantei in urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu, ca cele doua partide i-au retras sprijinul politic premierului Florin Citu din cauza remanierii ministrului Sanatatii.

„Este o decizie unilaterala, imatura politic, care ridica semne de intrebare asupra premierului Florin Citu de a conduce un Guvern. Am vrut sa luam decizii impreuna, asta s-a intamplat pana astazi. Premierul m-a chemat la o discutie unde m-a informat de decizia deja luata. Luni in sedinta coalitiei agreaseram ca iesim din acest joc de balet politic. Este o decizie care arunca Coalitia intr-o criza majora. Din acest moment premierul Florin Citu nu mai are sustinerea Aliantei USR-PLUS”, a declarat Barna.

„Acest guvern, functioneaza, acest guvern exista, vom avea o sedinta in coalitie pentru a vedea cum vom functiona in continuare”, a mai spus Dan Barna.

Birourile Nationale ale USR si PLUS, reunite, au decis:

Publicitate

„Demiterea ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterala si imatura a premierului Florin Citu care pune sub semnul intrebarii capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coalitie functional. A luat o decizie in mod unilateral, ceea ce este impotriva spiritului in care am format aceasta Coalitie de guvernare. De la bun inceput am decis sa lucram in echipa pentru a reforma Romania si pana azi asa au fost luate deciziile comune.

Din acest moment, Florin Citu nu mai are sustinerea Aliantei USR PLUS pentru ramanerea in functia de prim-ministru.

Citeste si articolul :   Alerta ANM. Meteorologii anunta fenomene extreme in Romania. Zonele vizate

Inca din prima zi a mandatului sau, Vlad Voiculescu a inceput un proces de reforme pentru realizarea carora s-a angajat intreaga coalitie, inclusiv domnul Citu, atunci cand a primit invitatia de a-si asuma rolul pe care inca il detine.

Amintim intre acestea: transparenta actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare in sanatate, aducerea de profesionisti la casele de asigurari de sanatate si demararea procedurilor necesare construirii de spitale noi.

In al doilea rand, anuntul privind preluare a interimatului de la Sanatate este facut fara consultarea USR PLUS. Si aceasta este o dovada de lipsa de responsabilitate politica intr-un moment foarte greu pentru tara.

Florin Citu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fara nicio evaluare, facand jocul celor care franeaza de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat si votat impreuna.

Alianta USR PLUS isi doreste sa ramana intr-o coalitie de guvernare care isi asuma reforme, nu una in care doar le aproba dar nu le si face.

Citeste si articolul :   Certificatul de deces al actorului Costin Marculescu lamureste intreg misterul

Cerem de urgenta o sedinta a Coalitiei pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Citu”, se arata in comunicatul de presa.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.