Rafila, prima reactie dupa demiterea lui Voiculescu: “Este perfect justificata”

Alexandru Rafila, reprezentatul Romaniei la OMS si deputat PSD, a reactionat la demiterea lui Vlad Voiculescu din functia de ministru al sanatatii, miercuri. Profesorul considera ca demiterea lui Voiculescu este un „gest de responsabilitate” din partea premierului Citu, dar ca nu crede ca USR PLUS va iesi de la guvernare dupa acest scandal.

De asemenea, acesta a mai spus si ca motiunea simpla depusa anterior de PSD nu mai are obiect, acum ca ministrul a fost demis.

„Consideram ca este perfect justificata revocarea lui Vlad Voiculescu. Noi am solicitat acest lucru nu pentru ca domnul Vlad Voiculescu era de la USR PLUS ci pentru ca rolul sau ca ministru al sanatatii era sa raspunda nevoilor populatiei din Romania in gestionarea acestei pandemii. S-a dovedit total incapabil sa o faca.

Publicitate

Am ajuns in situatia in care Ministerul Sanatatii functiona in afara Guvernului Romaniei asa cum functiona, de fapt, in afara nevoii de asigurare a sanatatii publice pentru cetateni. Consider ca este un gest de responsabilitate a prim-ministrului, vine tarziu, e adevarat. Ceea ce s-a intamplat in ultimele saptamani si luni a dus la pierderea controlului pandemiei

(…) Motiunea nu mai are obiect. Nu poti sa supui la vot un act, o motiune impotriva unei persoane care nu mai e ministrul Sanatatii.”, a declarat Alexandru Rafila.

„Eu nu cred ca USR-PLUS va pleca de la guvernare, pentru ca modul in care incearca sa tina de functii, in ciuda evidentei si a incompetentei si la alte ministere, imi demonstreaza ca dorinta lor nu e de a pleca de la guvernare, ci dimpotriva”, a mai spus deputatul PSD.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.