Florin Citu, anunt de ultim moment: „Avem cateva vesti bune”

Florin Citu, premierul Romaniei, a anuntat „operationalizarea” la nivel national a 12 noi paturi ATI si a declarat ca, in ultimele zile s-a constatat o scadere a ratei de pozitivare, inclusiv in Capitala si alte orase mari. De asemenea, in Bucuresti, rata de vaccinare a ajuns la 20%.

„Avem cateva vesti bune. De joi si pana astazi au fost operationalizate inca 12 paturi la Terapie Intensiva. La nivel national, acum sunt 20 de paturi libere. Totusi, situatia pentru Terapie Intensiva ramane tensionata, resursele pe care trebuie sa le alocam trebuie sa ramana mari”, a declarat seful Guvernului, intr-o conferinta de presa.

Publicitate

Rata de pozitivare a scazut si scade in fiecare zi.

„Chiar si pentru Bucuresti si orasele mari, avem o rata a incidentei in scadere in fiecare zi, ceea ce este un lucru bun”, a mai spus premierul.

Publicitate

„Am rugat inspectia din Ministerul Sanatatii sa mearga in fiecare judet, dimineata, in spitale, sa vada exact numarul de paturi reale, ca sa avem la ora 10, in fiecare zi, numarul de paturi reale, sa stim exact cu ce lucram”, a mentionat Florin Citu.

Citeste si articolul :   USR PLUS reactioneaza dupa demiterea ministrului Sanatatii: "Pe Vlad nu puteati sa il controlati sau sa il cumparati

In privinta vaccinarii populatiei, Bucurestiul a ajuns la o rata de vaccinare de 20%, iar judetul Ilfov aproape de 18%.

„Lucrurile merg bine, avem sansa sa ajungem la 50% la sfarsitul lunii mai”, a declarat premierul Romaniei.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.