De ce s-a stins Gabi Lunca. Medicii au facut anuntul

Doliu in lumea artistica din Romania. Cunoscuta cantareata de muzica lautareasca a decedat, vineri seara, la varsta de 82 de ani. Anuntul trist a fost facut chiar de fiica sa, Rebeca Onoriu.

Medicii au anuntat cum a avut loc decesul artistei.

Artista avea forme severe de COVID-19 si a fost intubata. Decesul a survenit vineri seara, la ora 20:50, cand organele i-au cedat. Potrivit Spitalului Judetean de Urgenta Ilfov, Gabi Lunca nu avea infectii nosocomiale.

“Dupa 23 ani, din nou impreuna! Canta impreuna Celui pe care L-au iubit si L-au slujit o viata intreaga! O sa ne revedem…”, este mesajul postat de Rebeca Onoriu pe Facebook.

Publicitate

“Cea mai cumplita perioada din viata mea. Am sperat, m-am rugat, insa inimioara mamei mele a obosit. Omeneste s-a facut tot ce s-a putut face. Nu suntem nemuritori. Avem linistea si certitudinea ca mama e in bratele Domnului si e linistita. Am solicitat sa se faca testul, sa ne-o dea acasa, sa o inmormantam crestineste. Sper sa nu fie nicio problema. Acum doua zile am vorbit cu mama la telefon. Stiti care au fost ultimele ei cuvinte? «Ramaneti cu Domnul Iisus»”, a declarat Rebeca Onoriu, la Romania Tv.

Citeste si articolul :   Cristian Tudor Popescu: Acesta nu este un protest, sa scoti bordurile si sa le arunci in jandarmi sau sa urli in curtea spitalului „Asasinilor!”.

Decizia care i-a luat sansele de supravietuire

Regretata cantareata a ajuns in stare grava la spital, dupa ce s-a infectat cu coronavirus. Din cauza complicatiilor, artista s-a stins din viata.

Gabi Lunca a stat doua saptamani in spital, timp in care medicii au facut tot posibilul sa o salveze. Fusese diagnosticata cu coronavirus pe 8 martie, dar nu a ramas internata la Spitalul Matei Bals pentru ca se simtea bine si a decis sa urmeze tratament la domiciliu.

Din pacate, starea ei de sanatate s-a agravat considerabil, iar familia a dus-o de urgenta la spital. Gabi Lunca a fost internata la Spitalul Judetean Ilfov cu probleme respiratorii mari. A fost intubata, iar in noaptea de vineri spre sambata, a survenit decesul.

Gabi Lunca, clipe grele din cauza cancerului l-a san.

“Se poate scapa foarte usor de cancer in ziua de azi. Eu am mers la medic imediat ce am simtit ca este ceva in neregula cu mine. M-am operat, am facut tratament, tot ce au spus medicii, si am scapat. Dumnezeu m-a scapat. Vreau sa le sfatuiesc pe toate femeile sa mearga la un control, macar o data pe an”, a spunea regretata artista.

Citeste si articolul :   Aurel Padureanu, prima declaratie dupa decesul Corneliei Catanga: "Au bagat-o astia la..."

„Aceasta boala este foarte grea, am avut momente de disperare. M-am jelit zile intregi, ma uitam la toate hainele si ma intrebam daca ma mai intorc acasa ca sa pot sa le port. Citostaticele au fost insuportabile pentru mine, dar Dumnezeu nu m-a lasat”, a marturisit artista tot in urma cu patru ani.

Din pacate, Cornelia Catanga si Nelu Ploiesteanu au facut greseala sa nu mearga la spital. Cei doi nu au crezut in existenta virusului.

”Nea Nelu s-a imbolnavit la inceputul saptamanii, a fost internat 48 de ore, si cred ca facea parte din categoria bolnavilor ”Toma Necredinciosul”, care a negat virusul si existenta lui. De altfel si mie imi spunea ca nu e decat o raceala, motiv pentru care a plecat pe propria semnatura din spital.

Starea lui se agravase, avea nevoie de un Computer Tomograf pentru ca medicii sa detecteze cat de grav sunt afectati plamanii, insa Nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnatura, a ajuns acasa miercuri seara, starea lui s-a agravat foarte tare, pana cand saturatia de oxigen a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanta si a fost din nou transportat la spital.

Citeste si articolul :   Veste trista! Nelu Ploiesteanu s-a stins la 70 de ani. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Din nefericire a ajuns intubat intr-un timp foarte scurt, cu sanse extrem de mici de supravietuire”, spunea Mara Banica, la Antena 3.

„Am vorbit cu biata Cornelia in ultima perioada. Era bolnava de Covid si nu voia sa mearga la spital tocmai din aceasta mentalitate imbecila ca spitalul o omoara. Asta sa fie foarte clar. Dumnezeu sa o ierte!”, a mai spus jurnalista.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.