Alimente pe care le poti manca noaptea fara teama de exces de greutate

Este un fapt bine cunoscut ca procesele metabolice scad noaptea.  Munca in corp continua in mod constant. Pana seara, rata proceselor metabolice scade cu 30%, nu mai mult.

Continutul de calorii al unei cine ideale nu trebuie sa depaseasca 300 kcal. Mai mult, ar trebui sa constea  dintr-o combinatie de proteine si carbohidrati. Proteinele sunt satietate, carbohidratii sunt combustibilul in care sunt arse grasimile. Ce alimente puteti manca fara a va rani silueta seara?

1. Carnea alba de pasare

Curcan sau piept de pui fierte, coapte, la gratar, aburite sau fierte lent este cea mai buna sursa de proteine pentru cina. Este important sa nu utilizati uleiuri in timpul tratamentului termic – acest lucru creste continutul de calorii al preparatelor  cu 30-40%. Carnea alba ar trebui sa reprezinte aproximativ 200 kcal din continutul total de calorii al unei mese de seara – aceasta este de aproximativ 125 g de pui sau curcan.

Citeste si articolul :   Alimente care afecteaza in mod neasteptat psihicul

2. Calmar

Cea mai dietetica versiune a fructelor de mare, care nu este doar o sursa valoroasa de proteine, ci contine si o multime de iod. Acest oligoelement este necesar pentru functionarea normala a glandei tiroide, care mentine o anumita rata metabolica.

Publicitate

3. Linte

O sursa excelenta atat de proteine, cat si de carbohidrati complecsi. Cina cu fasole poate fi recomandata vegetarienilor – lintele  contin, printre altele, aminoacizi esentiali. Si combinandu-l cu naut, puteti obtine un set complet de aminoacizi intr-o singura masa, fara a lua produse de origine animala. Pentru cina, este mai bine sa alegeti linte negre – se gatesc rapid, doar 5 minute.

Publicitate

4. Cartofi

Aceasta, aparent departe de alimentatia dietetica, legumele pot deveni o garnitura excelenta pentru carne daca sunt gatite corect. Ca urmare, amidonul continut in cartofi se transforma intr-un prebiotic – alimente, bacterii benefice care traiesc in intestine. Cartofii ar trebui sa reprezinte 100 kcal din continutul total de calorii al dietei – aproximativ 90 g.

Citeste si articolul :   Carnea: Cum ne dam seama daca este proaspata sau alterata

5. Legume verzi

Orice tip de salata, castraveti, ardei grasi sunt surse cu continut scazut de calorii de carbohidrati complecsi si vitamine solubile in apa. Acestea din urma sunt necesare pentru formarea celulelor pielii, se activeaza noaptea. Pentru a oferi organismului energie pentru a mentine metabolismul pe timp de noapte, trebuie sa mancati o multime de astfel de legume.

6. Seminte de in

O sursa valoroasa de acizi grasi polinesaturati omega-3, care sunt necesari pentru sinteza celulelor pielii . Puteti presara seminte de in pe salata sau carne. Doar 1 lingurita din acest produs va acoperi o treime din necesarul zilnic de omega-3.

7. Branza

Pentru cei care sufera de intoleranta la proteinele din laptele de vaca, este foarte posibil sa recomande branza cu continut scazut de grasimi ca optiune pentru o cina usoara. Este important sa retineti ca acest produs crud ofera o senzatie de satietate timp de 1,5-2 ore.

8. Marul verde

Pentru cina, este mai bine sa coaceti mere – acizii din fructe pe care ii contin stimuleaza pofta de mancare. Aceste fructe pot deveni o garnitura originala pentru carne sau un desert cu continut scazut de calorii. Un bonus suplimentar al acestor mere este componenta lor principala, fibra solubila in apa (pectina) este „hrana” pentru bacterii, microflora intestinala benefica.

Autor