Inca o localitate intra in carantina. Pentru alte doua doua localitati masura se prelungeste doua saptamani

Inca o localitate intra in carantina. Localitatea 1 Decembrie intra de vineri seara in carantina, iar pentru Popesti-Leordeni si Tunari aceasta masura se prelungeste, a informat Prefectura Ilfov.

Ordinul sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), secretar de stat dr. Raed Arafat, prevede instituirea carantinei pentru comuna 1 Decembrie, incepand de vineri, ora 22.00, pentru o perioada de 14 zile.

In ceea ce priveste Popesti-Leordeni si Tunari, ordinele sefului DSU stipuleaza prelungirea carantinei pentru 14 zile, incepand de vineri, de la ora 22.00.

25 de localitati din judetul Ilfov se aflau la 1 aprilie in carantina, rata de incidenta a cazurilor de COVID-19 fiind foarte mare. Circulatia intre orele 22.00 – 6.00 este permisa numai cu motive intemeiate, pe baza declaratiei pe proprie raspundere.

Reamintim ca ieri, comuna Cernica a intrat in carantina pentru o perioada de 14 zile, se mentioneaza intr-un comunicat al Prefecturii Ilfov.

Ordinul sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat Raed Arafat, prevede instituirea masurii de carantina zonala pentru comuna Cernica, cu satele apartinatoare Cernica, Balaceanca, Caldararu, Posta si Tanganu, judetul Ilfov, incepand de joi, de la 22.00, pana pe 15 aprilie la aceeasi ora, transmite Agerpres.

Citeste si articolul :   EXCLUSIV! Unul dintre cei mai cunoscuti medici din Romania, dr. Andrei Laslau, s-a vaccinat in direct. Primele declaratii

Rata de infectare a ajuns la 7,28 de cazuri la o mie de locuitori.