Cele mai scumpe produse alimentare din intreaga lume…

Stim cu totii ca produsele precum caviarul si trufele sunt scumpe, dar unii producatori din alte categorii, merg cu preturile mult  mai departe. In urmatorul articol  am realizat o lista cu zece produse care sunt vandute la preturi extrem de ridicate la nivel global. Astfel, pastele cu trufe albe nu vor parea atat de scumpe data viitoare cand vei comanda.

1.Lapte Nakazawa

Un litru de lapte Nakazawa costa in jur de 50 de euro. Un pret impresionant pentru un litru de lapte, nu? Intr-un supermarket normal puteti obtine aproximativ 30 de litri de lapte la acelasi pret. Dar laptele Nakazawa nu este orice lapte; provine de la o vaca japoneza care este mulsa doar o data pe saptamana la o ora atent planificata de fiecare data. Acest lucru creeaza mai multa melatonina in lapte, ceea ce poate reduce stresul asupra produsului.

2.Stridiile – Coffin Bay King

Publicitate

Cele mai scumpe stridii din lume sunt crescute intr-o ferma de stridii din sudul Australiei. Stridia Coffin Bay King dureaza aproximativ sapte ani sa creasca si este gigantica! Cantareste adesea peste un kilogram, are un gust unic, iar carnea este ferma si suculenta. Acest lucru se datoreaza dimensiunii si varstei crustaceelor. Aceste stridii speciale costa in jur de 60 de euro.

3.Carnea – Wagyu

Citeste si articolul :   Alimente care ajuta la combaterea depresiei

Wagyu este o bucata speciala de carne cu un gust bogat si o textura super neteda. Exista chiar si mese Wagyu in care carnea este complet in centrul atentiei. Wagyu vine in diferite clasificari de la A la C. Un kilogram de Wagyu cu cel mai mare rating (A) costa in jur de 170 de euro.

4.Ceaiul Matcha

S-ar putea sa para ceva mai familiar. Matcha este un ceai verde din Japonia care poate fi gasit in diferite game de preturi. Dar de ce pretul variaza atat de mult? Matcha la un pret ieftin este adesea doar o pulbere care este folosita ca colorant alimentar pentru prajituri sau inghetata. Ceaiul Matcha, pe de alta parte, este de o calitate mult mai inalta, in timp ce cel mai bun matcha poarta eticheta ceremoniala. Cu cat matcha este mai verde, cu atat sunt mai bune calitatea si gustul. Vrei tot ce e mai bun? Atunci trebuie sa te sapi adanc  in buzunar pentru ca o jumatate de kilogram de Matcha Ceremonial costa in jur de 200 de euro.

5.Ciocolata To’ak

Acestea sunt cele mai scumpe batoane de ciocolata din lume. De ce? Deoarece ciocolata To’ak este formata din 73% cacao pura si este fabricată complet in Ecuador. Ciocolata este maturata in butoaie vechi de coniac si whisky, conferindu-i un gust foarte special, care nu poate fi comparat cu alte ciocolata. Doriți sa stiti ce gust are atunci trebuie sa platiti pentru un singu baton de ciocolata 450 de euro.

Citeste si articolul :   Ce contin sucurile

6.Vanilie

S-ar putea sa nu te astepti la aceasta, dar vanilia este cel mai scump condiment din lume. Cultivarea si recoltarea vaniliei din Madagascar este foarte dificila si intensiva in munca. De aici si prețul ridicat de aproximativ 300 de euro pe kilogram. Aceasta este singura modalitate de a obtine vanilie de cea mai inalta calitate. Vanilia se usuca cateva luni dupa recoltare si intregul proces de productie dureaza aproximativ un an. Asta explica multe!

7.Mierea de Manuka

Acest lucru pare mai degraba un aliment miraculos, deoarece se spune ca mierea din tufisul Manuka este capabila sa vindece totul, de la dureri in gat pana la virusi bacterieni. Arbustii cresc numai in Noua Zeelanda si Australia, ceea ce il face deosebit de unic. Un borcan din aceasta miere costa 400 de euro. Totusi, trebuie sa fii foarte atent aici, deoarece se vand si multe falsuri. Real Manuka are intotdeauna sigla UMF (Unique Manuka Factor) imprimata pe ea.

8.Cartofi La Bonnotte

Un alt produs surprinzator este: cartoful. La Bonnotte vinde unul dintre cele mai scumpe produse din lume. Cartofii francezi cresc numai in verdele mineral al unei insule mici si sunt in sezon doar o saptamana pe an. Acesti cartofi speciali se vand uneori cu peste 400 de euro pe kilogram.

Citeste si articolul :   Foarte important! Ce vitamine sa luati si pentru ce anume

9.Branza de magarita

Da, ai citit bine: branza cu lapte de magarita. Aceasta branza cremoasa, afumata si alba este o adevarata delicatesa. Branza provine din Siberia si nu este usor de preparat. Laptele dintr-o specie de magar amenintata de disparitie este folosit pentru branza de magar. Iar pentru 1 kilogram de branza ai nevoie de 25 de litri de lapte. Aceasta inseamna ca delicatetea costa 1000 de euro pe kilogram. Branza se face doar la comanda.

10.Pepenele Densuke

Acest pepene verde provine din Japonia si este unul dintre cele mai scumpe fructe din lume. Pepenele are o piele neagra si exista doar cateva mii de bucati pe an. Pepenele verde Densuke a fost vandut in 2008 la un pret record de … 6.000 de euro!

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.