Beneficiile uimitoare pentru sanatate ale merelor verzi

Merele de orice soi au beneficii imense pentru sanatate. Iar un mar verde echilibrat este completarea perfecta pentru dieta ta, fie pentru sanatatea generala, fie pentru pierderea in greutate.

Valorile nutritionale si beneficiile merelor verzi pentru a va imbunatati calitatea vietii.

Cat de hranitor este un mar verde?

– Merele verzi au toti nutrientii ideali pentru mentinerea unei diete zilnice echilibrate:

– Faptul ca nu contine zahar va asigura ca nu va stricati dieta bine formulata.

Publicitate

– Continut ridicat de apa, hidrateaza cu usurinta corpul.

– Sarac in calorii si carbohidrati pentru a favoriza pierderea in greutate.

– Contine  majoritatea vitaminelor cu cantitati predominante de vitamine A si C (acid ascorbic).

– Zero acizi grasi si colesterol – ingrijirea inimii.

– Minerale precum magneziu, calciu, fosfor, potasiu si fier.

– Antioxidanti si fitochimici adecvati.

1. Ajuta la pierderea in greutate

Continutul ridicat de apa va face sa va simtiti plini, nivelurile scazute de calorii va ajuta sa va mentineti dieta, polifenolii regleaza cresterea in greutate (in special la persoanele cu un IMC ridicat) si imbunatatesc digestia si imunitatea.

Citeste si articolul :   Ceaiul de iasomie: 8 beneficii pentru sanatate

2. Reduce riscul de cancer

Fitochimicalele si flavonoidele prezente in merele verzi sunt eficiente in reducerea cresterii celulelor cancerului mamar, in special. S-a demonstrat ca coaja de mere si un continut ridicat de antioxidanti ajuta la inhibarea celulelor canceroase la ficat si colon.

3. Curata ficatul

Merele verzi ajuta la detoxifierea ficatului prin eliminarea toxinelor daunatoare. Aceste mere contin antioxidanti si fibre care cresc productia de bila, care este responsabila de eliminarea toxinelor inainte ca acestea sa ajunga la ficat.

4. Intareste oasele

Vitamina C din marul verde ajuta la producerea de colagen, un element esential pentru sanatatea oaselor.

Reducerea problemelor hepatice reduce, de asemenea, indirect sansele de osteoporoza, deoarece cercetarile recente au legat cele doua afectiuni.

5. Imbunatateste digestia

Continutul de fibre este eliminat de majoritatea metalelor si aditivilor alimentari nedoriti pe care ii luam. Ajuta la retinerea apei si astfel ajuta la ameliorarea constipatiei. Fibrele dietetice ajuta la reglarea miscarilor intestinale, prevenind diareea.

Citeste si articolul :   5 motive pentru a manca usturoi in fiecare zi. Iata o reteta simpla si usor de preparat

6. Intareste sistemul imunitar

Cercetarile au aratat ca antioxidantii pot neutraliza deficientele imune care apar odata cu imbatranirea. Vitaminele si mineralele din marul verde sporesc imunitatea si lupta impotriva alergiilor sau infectiilor.

7. Ajuta la vindecarea astmului

Un studiu realizat in 2001 a constatat ca oamenii care mananca aproximativ doua mere pe zi si-au redus riscul de astm. Si antioxidantii din merele verzi au efecte antiinflamatorii, ajutand la acest lucru.

8. Imbunatateste vederea

Vitamina C, antioxidantii si fitonutrientii ajuta la combaterea radicalilor liberi din retina, protejeaza cristalinul si vindeca mai rapid ranile din cornee.

Si inca un motiv pentru a nu arunca coaja! Vitamina A pe care o contine intareste stratul exterior al ochiului, care formeaza o bariera impotriva bacteriilor si virusilor, reducand astfel probabilitatea infectiilor oculare.

9. Regleaza nivelul colesterolului

Merele verzi, indiferent daca sunt consumate crude sau fierte, impiedica eliberarea colesterolului in arterele noastre folosind fitonutrienti si, de asemenea, reduc efectele negative ale colesterolului. Din nou, fibrele ajuta la scaderea nivelului de colesterol prin echilibrarea nivelului de zahar din sange.

Citeste si articolul :   Semintele de dovleac: cinci beneficii pentru sanatate despre care nu stiai

10. Are grija de piele

Merele verzi va ajuta sa va imbunatatiti sanatatea nu numai in interior, ci si in exterior. Va vor oferi o piele hranitoare, stralucitoare si tanara, indiferent de varsta.

Merele hidrateaza pielea si imbunatatesc structura acesteia.

11. Imbunatateste calitatea parului

Matreata este cel mai frecvent declansata de pielea uscata. Aplicarea pastei de mere verzi sau utilizarea samponului cu mere verzi hidrateaza pielea si astfel reduce matreata.

Vitamina C din mere va sustine parul uscat si nesanatos.

Publicitate

Publicitate

Autor