Nu mai arunca la gunoi cojile de lamaie. Iata 7 motive surprinzatoare

Poate ca nu stiti, dar cojile de fructe si legume sunt, in cea mai mare parte, surse excelente de antioxidanti, inclusiv polifenoli care protejeaza impotriva stresului oxidativ si ajuta la combaterea imbatranirii celulare. Intr-adevar, citricele sunt pline de beneficii de care putem profita, incepand prin a incorpora pofta in viata noastra de zi cu zi.

1- Buna pentru sistemul tau imunitar: cojile de lamaie, ca si alte fructe citrice, au doze bune de vitamina C care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Asadar, adaugarea la mese sau la ceai poate fi un remediu eficient pentru agentii patogeni.

2- Buna pentru sistemul tau digestiv: coaja de lamaie contine o buna concentratie de fibre. Acestea favorizeaza buna functionare a sistemului digestiv prin prevenirea balonarii neplacute si, in acelasi timp, imbunatatind tranzitul intestinal. Amestecat cu ulei de masline pentru a-ti condimenta salatele sau singur incorporat in deserturile tale, va aduce o nota de prospetime lasandu-te in acelasi timp sa beneficiezi de beneficiile  sale!

Citeste si articolul :   Profesorul Mermerski: exista un fruct - un elixir vitaminic

3- Buna pentru sanatatea inimii: Conform concluziilor unui studiu in vivo, consumul de suc de lamaie si extracte apoase din coaja acesteia ar reduce considerabil tensiunea arteriala daca este combinata cu activitate fizica precum mersul pe jos. In plus, se crede ca continutul de polifenoli din citrice si coaja acestuia actioneaza eficient impotriva oxidarii colesterolului LDL, prevenind astfel infundarea arterelor.

Nu mai arunca la gunoi cojile de lamaie. Iata 7 motive surprinzatoare

4- Buna pentru controlul greutatii: Cand ne referim la capacitatea lamaii de a promova pierderea in greutate, accentul principal este pe polifenoli si flavonoide din citrice.

5- Bunapentru piele: Datorita uleiurilor esentiale si vitaminei C pe care le contine, coaja de lamaie va ofera beneficii antioxidante pentru a mentine pielea curata, sanatoasa si a combate acneea.

Pentru a le folosi acasa, puneti cojile intr-un castron si acoperiti-le cu ulei esential de nuca de cocos. Se incinge la bain-marie 2-3 ore la foc foarte mic. Acest lucru va va permite sa extrageti uleiul esential din coaja fructelor citrice. Apoi lasa sa stea 2 ore apoi filtreaza totul inainte de a turna continutul bolului tau intr-un recipient de sticla pe care il vei inchide ermetic. Puteti aplica acest preparat pe piele timp de cateva minute inainte de a-l clati cu multa apa calduta. Retineti ca cel mai bine este sa va pastrati borcanul intr-un loc racoros si intunecat.

Citeste si articolul :   Simptomele timpurii ale bolii Parkinson

6- Bun pentru respingerea insectelor: Trebuie sa respingi insectele fara a va afecta sanatatea? Puteti folosi coaja de lamaie intr-un mod simplu si natural. Pentru a face acest lucru, pur si simplu aveti coaja de lamaie in cale. Ferestre, usi sau bovindouri, vei reusi sa blochezi accesul in interiorul tau acestor animale mici fara a folosi chimicale.

7- Ideal pentru neutralizarea mirosurilor neplacute: Lamaia este cunoscuta pentru parfumul sau puternic, care este concentrat in coaja. Deci, puteti folosi coaja de lamaie pentru a neutraliza mirosurile neplacute din cosurile de gunoi sau din frigidere.

Autor