8 alimente care incetinesc imbatranirea pielii

Imbatranirea este o parte naturala a vietii si nu poate fi evitata. Cu toate acestea, mancarea pe care o consumam ne poate ajuta sa aratam cat mai bine pe masura ce imbatranim – atat in interior, cat si in exterior.

Oricine isi poate permite alimentele din aceasta lista cu moderare.

1. Rosii.

Fructele acestei legume contin o multime de acizi malici si citrici, mentin echilibrul acido-bazic al corpului, leaga excesul de acizi formati in procesul de metabolism si previn imbatranirea prematura.

Rosiile in general trebuie sa fie consumate de persoanele in varsta si de persoanele slabite, precum si de cei care sufera de tulburari ale metabolismului sarii si obezitate. Continutul caloric al rosiilor este scazut – 18-20 kcal la 100 g, iar digestibilitatea este ridicata.

Publicitate

2. Nuci.

Oamenii de stiinta analizeaza efectul nucilor asupra corpului uman de mult timp si au ajuns la concluzia ca, datorita consumului a 7 nuci pe saptamana, puteti prelungi viata cu 8 ani, ramanand sanatos.

Citeste si articolul :   Modalitati simple de a va calma inima in caz de aritmii

Secretul consta in substantele nutritive gasite in nuci. Datorita acestor substante, nucile ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange si la intarirea inimii.

3. Ulei de masline.

Uleiul de masline contine cantitati mari de squapen (un ingredient hidratant), calciu, fier, cupru si vitaminele A, D si E.

Aceste substante hranesc si intineresc pielea, neutralizand efectele radicalilor liberi.

Vitaminele A, E si D sunt implicate in reinnoirea epidermei, reduc cantitatea de particule moarte ale pielii si protejeaza pielea impotriva poluarii mediului.

4. Brocoli.

Dupa cum s-a dovedit, aceasta varietate legumz contine o coenzima speciala care incetineste procesul natural de imbatranire datorita proprietatilor sale antioxidante.

Numeroase studii au dovedit ca odata cu aportul regulat al acestei substante in corpul uman, acuitatea vizuala si functionarea corecta a sistemului musculo-scheletic sunt pastrate chiar si dupa varsta de saizeci si cinci de ani.

5. Ciocolata

Ciocolata contine o cantitate imensa de flavonoizi si antioxidanti. Astfel, boabele de cacao furnizeaza organismului uman nutrienti benefici.

Citeste si articolul :   5 moduri pentru a-ti imbunatati in mod natural vederea

Dupa cum stiti, flavonoizii si antioxidantii sunt pigmenti vegetali si ii protejeaza de procesele de oxidare. O persoana nu are acest tip de pigmenti, asa ca trebuie sa-i obtina din alimente.

6. Rodie.

Este bogat in vitaminele A, C, E, B si minerale: calciu, siliciu, fier, potasiu si iod. Rodia este o sursa de acid folic, a carui lipsa contribuie si la imbatranirea prematura.

In plus, polifenolii continuti in rodie se leaga de radicalii liberi, prevenind astfel imbatranirea prematura a pielii.

7. Spanac.

Consumul de spanac imbunatateste semnificativ starea pielii: inflamatia dispare, tenul devine proaspat, chiar si ridurile sunt netezite! O cantitate imensa de vitamine A si E functioneaza pentru frumusetea si tineretea ta.

Spanacul este benefic in special pentru cei cu o piele atat de uscata incat apar riduri premature. Cateva saptamani cu un smoothie cu spanac – iar rezultatul va fi ca si cum ai fi facut o revitalizare.

8. Migdale.

Datorita continutului ridicat de vitamina E, migdalele sunt excelente pentru tratarea problemelor de piele, par si unghii.

Citeste si articolul :   Cinci dintre cele mai sanatoase si gustoase combinatii cu alimente

De asemenea, organismul are nevoie de vitamina E pentru a proteja celulele de atacul radicalilor liberi produsi de poluarea aerului, peroxizi si lumina UV. Expertii spun ca aproximativ 10 migdale pe zi vor fi suficiente.

Publicitate

Publicitate

Autor