Cinci dintre cele mai sanatoase si gustoase combinatii cu alimente

Pentru ca o alimentatie echilibrata sa aduca si mai multe beneficii, este important sa combinati corect alimentele. De exemplu, daca legumele sunt asezonate cu ulei de masline, vitaminele continute in ele vor fi mai bine absorbite. Iata cateva dintre cele mai utile si, important, foarte gustoase combinatii de alimente.

Oua si legume

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Purdue (SUA), grasimile gasite in galbenusurile de ou ajuta corpul nostru sa absoarba carotenoizii, antioxidanti care protejeaza bolile in care multe legume sunt bogate. Prin urmare, adaugarea legumelor la oua, fierte sau fierte in alt mod, este o idee grozava.

Migdale si iaurt

Iaurturile naturale sunt bogate in vitamina D, care ajuta la intarirea oaselor, la imbunatatirea sistemului imunitar si la imbunatatirea starii de spirit. Pentru a profita la maximum de vitamina soarelui, adauga niste migdale crude sau prajite in iaurt.

Publicitate

Ulei de masline si legume cu frunze

Legumele cu frunze precum spanacul, varza kale, rucola etc. contin multe vitamine care necesita grasimi pentru a fi absorbite. Asadar, daca mananci des salate de legume, asezoneaza-le cu ulei de masline si atunci vor deveni si mai utile.

Avocado si rosii

Rosiile sunt o sursa bogata de antioxidanti, care, asa cum am mentionat mai sus, se absorb mai bine atunci cand sunt combinate cu grasimi, atat animale, cat si vegetale. Avocado contine o cantitate mare de grasimi vegetale, asa ca se potriveste bine cu rosiile, nu doar datorita gustului placut, ci si datorita compozitiei chimice a produselor.

Ceai verde si lamaie

Vitamina C, care se gaseste in lamaie si alte citrice, ajuta catechinele benefice ale organismului, care sunt bogate in ceai verde, sa supravietuiasca calatoriei prin tractul gastrointestinal. In plus, lamaia imbunatateste semnificativ gustul ceaiului verde, care este adesea amar sau miroase a peste.

Publicitate

Autor