Cum se vindeca racelile si gripa cu remedii populare

Va reamintim ca, in cazul aparitiei severe a bolii (febra mare, dureri corporale, cefalee, tuse, dureri toracice), este urgent sa consultati un medic. „Acestea pot fi simptome ale aparitiei gripei, in care auto-medicatia este periculoasa”

Dar, in paralel cu supravegherea medicala, este important sa va ajutati corpul sa faca fata unui atac viral. Elena Svitko, medic naturist, medicina pe baza de plante cu multi ani de experienta, stie cum sa faca acest lucru.

Cum sa te impiedici sa te imbolnavesti:

De indata ce simtiti primele semne de stare de rau (durere in gat , un val de oboseala , te-a durut capul), trebuie sa iei o megadoza de vitamina C. De exemplu, o lingurita de acid ascorbic. Alternativ, stoarceti o jumatate de lamaie si beti sucul cu ceai de ghimbir.

Puteti face, de asemenea, un astfel de amestec antiviral: 100 g ghimbir, 100 g usturoi, lamaie cu coaja (trebuie mai intai sa o turnati cu apa clocotita) sau macinati jumatate de ceapa intr-un blender si mancati o lingura in timpul zilei, spalati cu ceai din isop. Are proprietati antiseptice excelente si este, de asemenea, un bun expectorant.

Citeste si articolul :   Medicul Adrian Marinescu: Cum facem diferenta dintre o raceala, gripa si COVID-19.

Cand aveti o multime de mucus – mancati hrisca

Hrisca contine multa rutina, care, mai ales in combinatie cu vitamina C, reduce permeabilitatea vasculara. Aceasta inseamna ca este mai dificil pentru virusi sa patrunda in corpul nostru. In plus, hrisca, ca orice alt terci, este un excelent sorbent care elimina virusii si toxinele din corp, scoate mucusul din el.

Prin urmare, pentru bolile virale, in care exista mult mucus (sinuzita, amigdalita, otita medie), se recomanda o dieta din hrisca. Pentru cateva zile, sau chiar o saptamana, trebuie sa mancati hrisca.

Afine: boabele ucigase ale virusilor

Aceste boabe  sunt  un excelent medicament antiviral natural. Substantele continute in el inconjoara virusul, il capteaza si il distrug. Prin urmare, in perioada atacurilor virale, afinele ar trebui sa fie in dieta zilnica.

Puteti perpara din ea bautura din fructe. Este necesar sa zdrobiti afinele, se toarna apa clocotita, se lasa 5 minute, se strecoara, se adauga miere dupa gust si se bea.

Citeste si articolul :   6 alimente pe care trebuie sa le consumi o data pe zi!

Atentie: nu fierbeti boabele. Fierberea ucide vitaminele. Este suficient sa turnati apa clocotita peste ea.

Acest ceai, datorita continutului ridicat de vitamina C, actioneaza pentru prevenirea racelilor. De asemenea, trebuie sa-l beti daca temperatura creste.

Aloe si nuci

Gripa asociata cu pneumonie necesita multa energie. O astfel de reteta va va ajuta sa va reveniti mai repede . Stoarceti sucul de aloe, macinati nucile, amestecati in proportii egale cu miere, puneti-le intr-un borcan. A se pastra la frigider pentru a preveni fermentarea. Da convalescentului 1 lingura in fiecare zi. Este, de asemenea, eficient pentru tuse prelungita.

Supa de pui de casa va ajuta, de asemenea, in perioada de recuperare. Adaugati o multime de radacini (patrunjel, telina, lemn dulce), precum si cimbru, ghimbir, morcovi, ceapa – si veti avea un remediu eficient care creste imunitatea.

Un agent fortifiant excelent dupa bolile infectioase este bulionul de ovaz. Luati 1 kg de ovaz nerafinat, 2 litri de apa, miere. Spalati ovazul in apa,apoi adaugati-l in apa curata . Se fierbe pana ramane aproximativ 1 litru de amestec . Adaugati miere dupa gust.

Autor