Cartoful si greselile tipice atunci cand este preparat

Cartofii sunt felul de mancare preferat al romanilor. Nu este de mirare pentru ca sunt gustosi, sanatosi si extrem de usor de pregatit sau nu? –  de fapt, destul de multe lucruri pot merge prost in timpul pregatirii, ceea ce in cele din urma devine stresant gatirea acestora.

Romanii mananca in medie aproape 94 de kilograme de cartofi de persoana pe an. Desi marele tubercul ajunge atat de des pe farfurie, multe lucruri se fac gresit in pregatirea sa. In cel mai rau caz, acest lucru poate tulbura semnificativ experienta culinara!

Greseli in gatitul cartofilor:

Cartofii se pun in apa clocotita

Publicitate

Desigur, unele ingrediente sunt puse in apa clocotita iar cel mai bun exemplu sunt pastele. Dar cu cartofii acesta este o mare greseala, pentru ca: tocmai prin aceasta incalzire lenta a tuberculilor, acestia se gatesc uniform. Asadar, mereu respectati urmatoarele reguli:

puneti cartofii in oala

se toarna apa in cratita pana se acopera toti cartofii

Citeste si articolul :   Cum ingrijim corect plantele de interior pe timpul iernii

inchideti oala cu capacul si lasati cartofii sa fiarba;

Cartofi taiati in bucati mici

Publicitate

Cu siguranta ati vazut cartofi taiati in bucati mici in cratita mamei sau a bunicii – totusi ati ridicat umerii și apoi pur si simplu ati pus cartoful curatat in oala la dimensiuni intregi si l-ati fiert. Acest lucru se poate intoarce destul de mult: cartofii au, de obicei, dimensiuni complet diferite – si, prin urmare, durate de gatit foarte diferite. Si ce se intampla atunci? In timp ce unii cartofi mici se prabusesc aproape in oala, un alt tubercul mai mare este inca tare. Astfel, salveaza acest fiasco si taiati cartofii in bucati de aceeasi dimensiuni, posibili inainte de a gati. Prin acest lucru nu numai ca economisesti timpul de gatit  dar obtineti si un rezultat uniform.

Uitati de sare atunci cand gatiti cartofi

Tocmai ai pus o oala cu cartofi si ai uitat de sare. Aceasta este o eroare, deoarece sarea nu este importanta doar pentru gust, ci chiar initiaza un proces fizic. Cuvantul cheie  este „osmoza” .

Citeste si articolul :   Cele mai arogante semne ale zodiacului

Soiul de cartofi nu merge cu felul de mancare

Dupa cum se stie, cartofii sunt oferiti in diferite soiuri. Exista cartofi fainosi, cerosi iar toti diferain ceea ce priveste continutul de amidon si, astfel, in cele din urma, si in ce forma de feluri de mancare sunt potrivite.

Acestea sunt cele patru greseli clasice pe care multi le fac atunci cand gatesc cartofii. Acum esti bine informat si poti asalta bucataria imediat si poti face totul bine!

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.