Iata 9 vitamine de care aveti cu adevarat nevoie

Milioane de femei incep stiluri de viata sanatoase cu un plan alimentar sanatos. Include aportul de vitamine si minerale.

O alimentatie sanatoasa nu numai ca contribuie la pierderea in greutate si bunastare, ci joaca si un rol cheie in prevenirea majoritatii problemelor de sanatate.

Vitaminele sunt compusi organici care indeplinesc functii diferite, dar functioneaza impreuna. Un deficit de anumite vitamine poate provoca la boli grave.

Este important ca femeile sa obtina vitaminele de care au nevoie in fiecare zi din alimente naturale, nutritive. Suplimentele vitaminice sunt necesare atunci cand substantele nutritive din alimente sunt insuficiente sau trebuie respectate restrictiile alimentare.

Publicitate

1. Vitamina A.

Utilizari si beneficii:

Femeile au nevoie de vitamina A, deoarece are multe functii. Este esential pentru intarirea oaselor, tesuturilor moi, pielii, mucoaselor si dintilor.

Datorita proprietatilor sale antioxidante, vitamina A ajuta, de asemenea, la prevenirea bolilor cronice, la imbunatatirea vederii, la incetinirea procesului de imbatranire si la imbunatatirea functiei sistemului imunitar.

Alimente bogate in vitamina A:

Citeste si articolul :   Iata de ce nu ar trebui sa mai arunci cojile de ananas

– morcov;

– rosii;

– brocoli;

– papaya;

– varza;

– oua;

– ficat;

– lapte;

– cereale.

2. Vitamina B2.

Utilizari si beneficii:

B2 este esential pentru cresterea si dezvoltarea normala, promoveaza sanatatea metabolica, poate creste nivelul de energie, imbunatteste functia sistemului imunitar si reduce sentimentele de anxietate, stres si oboseala.

Alimente bogate in vitamina B2:

– legume cu frunze verzi;

– drojdie;

– cereale integrale;

– soia;

– ciuperci;

– nuci.

3. Vitamina B6.

Utilizari si beneficii:

B6 promoveaza buna functionare a sistemului imunitar, promoveaza productia de hormoni si neurotransmitatori care amelioreaza simptomele depresiei, pierderii memoriei si bolilor de inima si ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange.

Alimente bogate in vitamina B6:

– peste;

– cartofi dulci;

– banane;

– fructe galbene;

– pepene;

– branza;

– iaurt;

– linte.

4. Vitamina B12.

Utilizari si beneficii:

Este responsabila pentru functia sanatoasa a tractului gastro-intestinal si imbunatatirea metabolismului, diviziunea celulara normala si sinteza proteinelor. O cantitate sanatoasa de vitamina B12 previne anemia, pierderea memoriei si bolile de inima si este responsabila pentru functia optima a nervilor si creierului.

Articolul continuă după reclame

Alimente bogate in vitamina B12:

Citeste si articolul :   Cacao: Beneficii pentru sanatate

– branza;

– oua;

– produse lactate;

– cereale.

5. Vitamina B9

Utilizari si beneficii:

B9 este vital in prevenirea bolilor cardiovasculare si a hipertensiunii, ajuta la prevenirea depresiei, a Alzheimerului, a cancerului si a pierderii memoriei, imbunatateste fertilitatea la femei si promoveaza dezvoltarea fetala sanatoasa.

Alimente bogate in vitamina B9:

– Suc de portocale;

– sparanghel;

– pepeni;

– Capsuni;

– leguminoase;

– drojdie nutritiva;

– oua.

6. Vitamina C.

Utilizari si beneficii:

Important pentru o crestere adecvata a tesuturilor, reduce riscul anumitor tipuri de cancer, previne deteriorarea tesuturilor, joaca un rol cheie in formarea celulelor rosii din sange.

Alimente bogate in vitamina C:

– brocoli;

– piper;

– cartofi;

– Capsuni;

– germenei de grau;

– rosii;

– citrice.

7. Vitamina D.

Utilizari si beneficii:

Vitamina D ajuta la absorbtia calciului, mentinand oasele puternice si sanatoase, reduce riscul de scleroza multipla, artrita reumatoida si unele tipuri de cancer si amelioreaza simptomele sindromului premenstrual la femei.

Citeste si articolul :   Cu ce putem inlocui zaharul?

Alimente bogate in vitamina D:

– ficat;

– oua;

– lapte

8. Vitamina E.

Utilizari si beneficii:

Are proprietati anti-imbatranire care scapa de radicalii liberi, incetinind astfel procesul de imbatranire a pielii, prevenind dezvoltarea cataractei, pierderii memoriei, bolilor de inima si cancerului.

Alimente bogate in vitamina E:

– alune;

– migdale;

– margarina;

– ulei de porumb;

– Ficat de cod;

– seminte de floarea soarelui;

– ulei de sofranel;

– unt de arahide.

9. Vitamina K.

Utilizari si beneficii:

Aceasta vitamina are un rol cheie in mentinerea oaselor puternice, contribuie la coagularea normala a sangelui si reduce riscul bolilor de inima.

Alimente bogate in vitamina K:

– cereale integrale;

– legume cu frunze verzi;

– soia.

Publicitate

Autor