Cinci beneficii ale piersicilor pentru sanatate

Piersicile contin aproximativ 10 vitamine diferite. Deci, intr-o piersica mare puteti gasi 0,171 mg de vitamina A si 11,6 mg de vitamina C. Acest fruct contine si vitamina E, un antioxidant (cum ar fi vitamina C), vitamina K, care este importanta pentru coagularea sangelui si vitaminele B. Piersicul este deosebit de bogat in potasiu – 333 mg se pastreaza intr-o singura bucata. Potasiul normalizeaza tensiunea arteriala, previne formarea pietrelor la rinichi, pierderea calciului. Necesarul zilnic de potasiu este de 4.700 mg. Piersica furnizeaza organismului, de asemenea, magneziu , fosfor , zinc, cupru, mangan, fier si calciu .

Piersicile imbunatatesc starea sistemului nervos

Datorita magneziului si potasiului, care sunt concepute doar pentru a preveni stresul si pentru a mentine sistemul nervos in stare buna, piersicile vor ajuta la scaparea de excesul de iritabilitate . Mai mult, efectul acestor elemente este atat asupra adultilor, cat si asupra copiilor. Rezultatele acestui studiu sugereaza ca consumul de alimente bogate in magneziu si vitamina B6 (cum ar fi piersici) are un efect pozitiv asupra starii copilului in tratamentul hiperexcitabilitatii. Alte cercetari sugereaza ca magneziul poate ajuta la simptomele depresiei .

Piersicile ajuta la combaterea obezitatii

Piersicile contin componente biologic active care au demonstrat un efect bun in lupta impotriva obezitatii. Un studiu a constatat ca aceste fructe au proprietati antiinflamatorii care ajuta la combaterea sindromului metabolic, o boala caracterizata prin anomalii metabolice, hormonale si clinice asociate cu obezitatea.

Piersicile intaresc sistemul imunitar

Dupa cum am spus mai devreme, piersicile sunt bogate in vitamina C si zinc, care impreuna pot face o treaba grozava, si anume sustinand functionarea normala a organismului si un sistem imunitar sanatos . Aceste doua substante au proprietati excelente de vindecare a ranilor si antioxidante care ajuta la combaterea infectiilor, scurteaza durata bolii si faciliteaza cursul acesteia. Prin urmare, acum piersicile sunt ceea ce avem nevoie.

Publicitate

Piersicile imbunatatesc digestia

Piersicile se lauda nu numai cu un continut ridicat de vitamine si minerale, ci si fibre si elemente alcaline care au un efect benefic asupra starii sistemului digestiv. Fibrele ajuta la a face fata unor probleme precum constipatia, ulcerul gastric, gastrita, curata organismul de impuritati si toxine, prevenind astfel dezvoltarea diferitelor boli, inclusiv cancerul de stomac. Dar merita retinut: piersicile au un efect laxativ, in special coaja lor.

Autor