Beneficiile merelor si cum sa le consumati pentru a obtine cele mai multe beneficii

Sursa de vitamine si fibre, marul are mare grija de sanatatea noastra si ramane cel mai consumat fruct din lume. Atat crud, cat si gatit, se mananca cu placere si poate fi folosit atat in preparatele dulci, cat si in cele sarate. Descoperiti cu noi numeroasele sale beneficii pentru sanatate.

Te ajuta sa pierzi  in greutate

Sarac in calorii, marul este, de asemenea, bogat in fibre si apa, ceea ce il face saturos. Consumul de felii de mere inainte de masa s-a aratat, potrivit unui studiu, ca reduce pofta de mancare si consuma cu 200 de calorii mai putin decat de obicei. Motivul pentru acest lucru, potrivit cercetatorilor, este ca acest fruct este hranitor si mai putin dens de energie, mai ales ca contine compusi naturali care ajuta la promovarea pierderii in greutate.

Pentru a proteja inima

Asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare, marul sustine o inima sanatoasa. Este bogat  in polifenoli si fibre, asa cum a fost demonstrat in acest studiu. In plus, un alt studiu confirma faptul ca aportul alimentar de flavonol, un antioxidant gasit in mar, reduce riscul de accident vascular cerebral atat la barbati, cat si la femei. De asemenea, polifenolii sai, cum ar fi epicatechina flavonoida, scad tensiunea arteriala si reduc colesterolul LDL rau.

Publicitate

Pentru a reduce riscul de diabet

Marul are proprietatea  reducerii riscului de diabet de tip 2. Si ca dovada, un studiu care arata ca consumul de fructe precum marul este asociat cu un risc mai mic de diabet.

Pentru a avea un efect prebiotic

Pectina, o fibra din mere, ajuta la hranirea bacteriilor bune din intestin. Acesta este motivul pentru care unii cercetatori cred ca marul poate avea un efect impotriva obezitatii, diabetului de tip 2 si a bolilor de inima.

Pentru a beneficia de o densitate osoasa mai buna

Fructele in general sunt asociate cu o densitate osoasa mai mare, datorita compusilor lor antioxidanti si antiinflamatori. Marul bogat in antioxidanti are un efect asupra sanatatii oaselor, asa cum se arata in acest studiu. In plus, acest fruct permite corpului sa piarda mai putin calciu, ceea ce are ca efect intarirea oaselor.

Cum sa consumi marul pentru a beneficia de proprietatile  sale?

Nutritionistii recomanda intotdeauna consumul unui mar cu coaja acestuia dimineata pe stomacul gol inainte de micul dejun, cu conditia sa fie cultivat organic. Poate fi consumat si ca desert sau ca gustare pentru a garanta organismului mai multa sanatate. Ca sa nu mai vorbim ca poate fi folosit pentru a pregati o delicioasa tarta .

Citeste si articolul :   Castravetii si beneficiile lor uimitoare pentru organism. 7 motive pentru a consuma castraveti

In suc, va fi mai racoritor fara a uita ca este linistitor si va permite, de asemenea, pierderea eficienta in greutate.

Publicitate

Autor