Medic roman: “Bagati bine la cap. Este iresponsabil. Este criminal”

Medicul Gabriel Diaconu a postat un nou mesaj dur pe pagina sa de Facebook.

“Bezna

Unicul scop al testarii si raportarii zilnice al numarului de cazuri de COVID, precum si toate celelalte variabile agregate, este predictia matematica, ”prognoza” pandemica pe termen scurt.
Fara acest element simplu, dar crucial, n-ai cum sti incotro s-o iei. Numerele, luate separat, sunt inselatoare. Dar pune-le in fata unui meserias si-are sa-ti poata spune secretul lor.

Cand am uitat asta?

Publicitate

Si cum de avem, acum, la conducere, la butoane, oameni corigenti la aritmetica, pentru ca de matematici nu pot vorbi?

O sleahta de diversionisti au creat credinta, in marele public si spre omul de rand, ca ce fac (de fapt) voluntarii care publica zilnic grafice, curbe, predictii e un fel de dat in bobi, de citit in carti. Sunt aceiasi oameni care daca vad un numar de ”magie” la Romanii au talent vor bate frenetic din palme, veseli ca si cum s-ar afla in fata unei minuni.

Nu e nici o minune. E doar stiinta.

Stiinta care vine, in radacina ei, si de la sapienza, adica intelepciune. Unde nu-i cap, vai de picioare.

Pariul monstruos al factiunii videne din PNL, cea care l-a propulsat pe Citu, se bazeaza pe un dispret profund cat priveste fiinta umana. Lasa-i sa vada durere, lasa-i sa vada cum se aduna morti, si se vor vaccina. Pana atunci afacerile sa mearga.

Citeste si articolul :   Medic roman, mesaj categoric: "Paraie pepenele guvernamental, dupa ce-om manca scuipam seminte"

Doar ca acesti oameni nu pricep matematica decat cand vine vorba sa-si adune profitul si sa-l imparta la lupi.

Ma fiinte, pricepeti ca e tarziu? Pricepeti cat de tarziu este?

Uite argumentul:

In fiecare zi numaratoarea este despre ziua DINAINTE. Daca mergi 3 – 4 zile inapoi poti sa ai o perspectiva matematica vreme de 3 – 4 zile inainte. Nu mai mult. Posibil mai putin.
Functie de cat de bine numeri ”prognoza” va fi mai fidela. Functie de cat de bine ”antrenezi” motorul matematic, va fi mai aproape de adevar. El oricum tinde sa subestimeze realitatea in felul in care e construit.

Cand iti dai seama daca ti-a ”intrat” prognoza? La minim 14 zile, adica doua saptamani. Drept urmare logica elementara iti spune ca, atunci cand se intrunesc cateva criterii vreme de 3 – 4 zile la rand, ai la dispozitie 3 – 4 zile sa iei decizii care vor da efect in 14 zile (doua saptamani). NU mai devreme.

Asta daca vorbim de masuri de scadere a ratei de infectie prin limitarea mobilitatii.

Cand vine vorba de impactul vaccinarii anti-COVID asupra ratei de raspandire a virusului, comunitar, lucrurile sunt si mai sobre.

Vaccinarea masiva NU genereaza impact decat la minim 30 – 40 de zile DUPA prima doza, drept urmare in acel interval de timp oamenii, fie ei si vaccinati, continua sa fie vulnerabili la infectie.
Scopul, deci, pe termen scurt al vaccinarii NU are cum sa fie scaderea ratei/ratelor de infectare, cat decompresia in aval a cazurilor grave/ letale.

Pe aceste spatii temporale orice om cu varsta judecatii de minim doi ani vede ca lucrurile nu pasaluiesc.

Drept urmare, medical, se impune carantinarea acelor zone/ ca le zici UAT-uri, ca le zici orase, unde focul infectiei arde mai tare.

DEGEABA iesi, tu premier, tu ovina finantista, sa sustii ca nu vei impune carantinarea. E ca si cum ai pronunta o sentinta la moarte pentru sute, mii de oameni. Este o decizie care, prin sine, incalca dreptul fundamental la viata al populatiei. Este iresponsabil. Este criminal.

Nemaivorbind ca, odata atins potentialul de ingrijire al grav-bolnavilor, cei care vin din urma se vor stinge in asteptare. Si ei au dreptul constitutional la sanatate, la ingrijiri medicale. Nu sunt mai putin cetateni.

Se intampla, in situatii de criza, ca unii oameni intra in ceea ce se cheama, tehnic ”group think”, sau ”gandire de haita”. Acesti oameni devin opaci la judecata critica, la informatie, la buna constiinta. Ce traiesc ei e un delir partajat, o psihoza organizationala in care conteaza mai mult sa-si sustina, reciproc, credintele decat sa ia decizii bazate pe argumente.

La acest moment TOATA autoritatea medicala din Romania, ca e vorba de Colegiul Medicilor, ca e vorba de societati profesionale, ca e vorba de lideri de opinie din lumea medicala (autentici, nu ciurucuri conspirationiste) i-au atras atentia premierului (mazilit, de altfel, interimar, de fel) Citu ca situatia COVID are proportii diluviene.

Citeste si articolul :   Medic roman: "Noi, cei cativa, putini, cautam sa pastram cat de cat faclia. Pentru ca altfel e intuneric bezna"

Domnule premier, nu condamnati oameni nevinovati la moarte.

Domnule premier, viitorul curand va va judeca, alaturi de toti ceilalti care s-au ambitionat intr-o directie a imploziei sociale si politice.

Ce faceti e nebunie curata. O spun de aceasta data ca psihiatru, si-mi asum pana la capat proprietatea termenilor. Verticala profesiei mele ma obliga sa incalc cutuma, si sa rostesc acest diagnostic.

Sunt vieti de oameni la mijloc. Noi, medici, am jurat sa protejam vieti.

Noi nu omoram, prin neglijenta sau prin incompetenta, oameni.

Intoarceti roata acestui dezastru cat mai puteti. Ca deja nu prea mai puteti.

Bucurestiul, la acest moment, este pierdut fara decizii grele, dure si salutare. Capitala Romaniei risca nu doar colaps, cat complicatii ulterioare colapsului care merg dincolo de justificari economice.

Daca ieri devenea obligatorie vaccinarea tuturor, si tot nu vom vedea beneficii decat la sfarsit de noiembrie.

Bagati bine de seama. Bagati bine la cap. Suntem in bezna epocii noastre”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.