Un nou focar la unul dintre cele mai mari spitale din Romania

A aparut un nou focar de coronavirus intr-unul dintre cele mai mari spitale din Romania. 16 cadre medicale de la spitalul Bagdasar-Arseni au fost depistate pozitiv. Alte zeci de teste sunt in lucru.

Este vorba despre 7 infirmiere, sase asistente, un medic, un medic rezident si un brancardier. Toate aceste persoane au fost infectate, pe langa trei pacienti care sunt tratati acum la spitalul Colentina.

Sunt asteptate rezultatele altor zeci de teste pentru a se vedea daca sunt si alte cadre medicale infectate.

Intre timp, conducerea spitalului a dat 28 de avertismente cadrelor medicale care nu purtau corect masca de protectie.

Despre Spitalul Bagdasar-Arseni

Creat in 1975 ca centru de referinta national de neurochirurgie de catre Prof. Dr. Constantin ARSENI, Spitalul Clinic “Prof. Dr.D.Bagdasar” a devenit in 1993 spital de urgenta, iar in 2001 si-a schimbat denumirea in Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni”.

Actualmente, Spitalul Clinic de Urgenta

“Bagdasar-Arseni” reprezinta unul dintre cele mai importante spitale de urgenta din Bucuresti, deservind o populatie de aproximativ 4 milioane de locuitori din Bucuresti si judetele limitrofe, cu un numar de 558 paturi spitalizare continua si 5 paturi spitalizare de zi.

Citeste si articolul :   Medic roman: "Ne vom trezi, intr-o zi. Putine lucruri sunt previzibile pe lumea asta, dar ca ne vom trezi e cert."

Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” este cea mai mare Clinica de Neurochirurgie din Romania (263 paturi) ce abordeaza intreaga patologie traumatica, tumorala, vasculara, malformativa, craniana, degenerativa si spinala.

Autor