Zece beneficii uimitoare pentru sanatate ale lamailor

Ajuta la controlul greutatii

Lamaia contine fibre de pectina, care se extind atunci cand sunt inghitite si te face sa te simti satul si sa iti fie  mai putin foame. Apa cu lamaie mentine organismul hidratat si stimuleaza metabolismul, ceea ce este benefic pentru pierderea in greutate si controlul greutatii.

Previne formarea pietrelor la rinichi

Unele studii au aratat ca sucul de lamaie previne formarea pietrelor la rinichi. Lamaia contine acid citric, care creste nivelul de citrat din urina, ceea ce previne formarea pietrelor la rinichi.

Previne anemia

Lamaia nu contine mult fier. Dar vitamina C din lamaie ajuta organismul sa absoarba mai mult fier din plante precum legumele cu frunze verzi. Mentinerea unui nivel adecvat de fier ajuta la prevenirea anemiei.

Reduce riscul de cancer

Antioxidantii din lamaie previn deteriorarea celulelor de catre radicalii liberi. Un compus numit D-limonen din lamaie are proprietati anti-cancerigene. Unele studii au aratat ca persoanele care consuma fructe citrice, precum lamaia, au un risc mai scazut de a dezvolta cancer pancreatic si de colon.

Imbunatateste digestia

Lamaia contine o cantitate mare de fibre alimentare. Fibrele, in special fibrele solubile, ajuta la ameliorarea constipatiei si a multor alte probleme si disconfort gastro-intestinale. Lamaile sunt bogate in acid citric, care stimuleaza productia de acid gastric si ajuta la digestia alimentelor.

Publicitate

Creste nivelul de energie

Potasiul din lamaie ajuta creierul si sistemul nervos sa functioneze si, de asemenea, te mentine in alerta. De asemenea, poate reduce anxietatea si depresia. Electrolitii si potasiul prezenti in lamaie va hidrateaza corpul. Vitamina C prezenta in lamaie reduce oboseala si imbunatateste starea de spirit.

Creste imunitatea
Vitamina C si antioxidantii prezenti in lamaie intaresc imunitatea. Lamaia poate lupta impotriva racelilor si gripei. Un pahar de apa calda cu suc de lamaie si o lingurita de miere ajuta la tuse, raceala si gripa. Lamaia ajuta, de asemenea, cu gripa porcina H1N1, tinitus si boala Meniere.

Reduce durerile articulare

Lamaia elimina acidul uric prezent in articulatii, care este una dintre principalele cauze ale durerii si umflaturilor articulare. Apa calda cu lamaie dimineata poate ameliora durerile de genunchi si articulatii.

Citeste si articolul :   5 semne timpurii ale cancerului de col uterin - o boala care ia viata a milioane de femei

Imbunatateste pielea si parul

Vitamina C joaca un rol important in formarea colagenului. Colagenul protejeaza pielea de lasare si previne aparitia ridurilor. Lamaia poate exfolia punctele negre si ajuta la indepartarea acestora. Ajuta la reducerea aparitiei petelor de varsta. Antioxidantii si vitamina C prezente in lamaie impiedica cresterea acneei. Consumul de apa calda cu lamaie dimineata ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Daca aveti parul uscat si incretit, sucul de lamaie va poate face parul stralucitor si matasos. Sucul de lamaie este bogat in acid folic si vitamina C, care reduc uleiul si matreata. Consumul regulat de suc de lamaie intareste foliculii de par si promoveaza cresterea parului.

Publicitate

Autor