Uitati de chimicale, chiuveta va fi ca noua datorita acestui produs natural

Pete de grasime, reziduuri alimentare, calcar… Este posibil ca murdaria sa se acumuleze rapid pe chiuveta din bucatarie si, prin urmare, sa ii afecteze stralucirea. Nu este nevoie sa apelezi la produse chimice dure de curatare, exista sfaturi de casa bazate pe ingrediente naturale pentru a-ti face chiuveta sa straluceasca din nou. P

Cum sa curatati o chiuveta din otel inoxidabil cu bicarbonat de sodiu si otet alb?

Daca aceasta solutie se dovedeste a fi eficienta, este in principal datorita proprietatilor ingredientelor de baza. Bicarbonatul de sodiu, datorita actiunii sale abrazive, reuseste sa elimine toate petele, chiar si pe cele mai incapatanate. In ceea ce priveste otetul alb, este cunoscut pentru proprietatile sale detartrante si anti-calcar. Cum se procedeaza? Nimic nu e mai usor. In primul rand, presara bicarbonat de sodiu peste chiuveta de bucatarie. Apoi, turnati otet alb diluat cu apa intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizati chiuveta si lasati-o sa actioneze . Veti observa producerea unei reactii chimice care face posibila curatarea chiuvetei si eliminarea tuturor petelor de grasime si calcar. Frecati cu atentie apoi clatiti.

Citeste si articolul :   25 de reguli de urmat daca vrei sa duci o viata fara stres

Puteti aplica acest truc si la blenderul dvs.

Pentru lustruire, puteti folosi ulei obisnuit pentru copii. Ofera chiuvetei toata stralucirea . Inmuiati un prosop cu o lingurita din acest ulei, apoi stergeti bine chiuveta. Rezultatul este o chiuveta complet curata si stralucitoare!

Publicitate

Alte sfaturi pentru curatarea chiuvetei de bucatarie (otel inoxidabil sau portelan)

Publicitate

Desi combinatia de otet alb si bicarbonat de sodiu este eficienta, exista si alte ingrediente care iti pot curata chiuveta si ii pot reda stralucirea.

Sare si suc de lamaie pentru a va curata chiuveta

Sarea are o  putere anti-calcar si este un degresant care ajuta si la eliminarea petelor de calcar de pe chiuveta ta. Pentru a face acest lucru, presara cateva varfuri de sare pe suprafata chiuvetei. Apoi turnati sucul de lamaie obtinut dintr-o jumatate de lamaie sau mai mult, daca este necesar. Lasati sa actioneze 5 minute apoi spalati chiuveta cu jumatate de lamaie. Astfel, acidul citric reduce petele de grasime, in timp ce sarea ajuta in procesul de spalare.

Citeste si articolul :   Cum sa scapi de mirosul de canalizare? Cu aceste remedii casnice, mirosul neplacut va disparea

Faina pentru o chiuveta stralucitoare

Poate ca nu stiti, dar faina este o modalitate excelenta de a curata suprafetele din otel inoxidabil. In primul rand, incepeti prin a scapa de toate petele de murdarie cu apa calda si o carpa fara scame. Odata ce petele de grasime dispar, uscati chiuveta, apoi presarati un praf de faina uniform pe toata suprafata. Asigurati-va ca il aplicati in principal pe colturile chiuvetei. Dupa ce acoperiti bine intreaga suprafata, luati o carpa din microfibra si incepeti sa lustruiti cu miscari circulare lente. In acest fel, chiuveta ta va fi stralucitoare.

Solutia de curatare a sticlei pentru o chiuveta stralucitoare

Amprentele pot fi dificil de indepartat.   Intr-adevar, dupa ce ti-ai curatat chiuveta, pulverizeaza detergent de sticla pe o carpa din microfibra si sterge amprentele degetelor , folosind miscari circulare.

Aceste trucuri de acasa va pot ajuta sa va curatati chiuveta din bucatarie. In doar cativa pasi, reda stralucirea chiuvetei tale de bucatarie.

Autor