De ce este important sa nu mai arunci cojile de avocado la gunoi?

Daca iti place sa consumi avocado in mod regulat, vei fi surprins sa afli ca cojile acestuia pot fi reciclate in moduri complet neasteptate. Ca si coaja multor alte alimente, acestea detin o concentratie de nutrienti care va vor face foarte bine.

Trebuie sa stiti ca pulpa de avocado contine o cantitate semnificativa de vitamine C, E si K, potasiu, dar si antioxidanti care pot fi folositi in scop cosmetic, remedii naturiste si chiar pentru a va imbogati plantatiile. Asa ca ar fi o adevarata risipa sa arunci toate acele coji!

Cum sa folosesti cojile de avocado in rutina ta de frumusete?

Originar din Mexic si America Centrala, avocado este unul dintre cele mai versatile alimente, bogat in grasimi bune, antioxidanti si proteine. Multi stiu deja ca miezul sau este un mare aliat pentru intinerirea pielii, deoarece stimuleaza formarea colagenulu  De fapt, datorita vitaminelor A si E pe care le contin, ajuta la mentinerea unui aspect sanatos si tanar  al pielii.

Citeste si articolul :   Sfantul Nicolae 2020. Ce trebuie sa afaci in ajun pentru spor, sanatate, fericire si noroc

Vrei sa prepari un balsam de buze de casa? Doar zdrobiti cojile de avocado si amestecati-le cu putin ulei de cocos si unt de shea. Iata, ai un balsam natural stralucitor, hranitor si foarte hidratant. Gata cu crapaturile si buzele uscate!

Publicitate

Te-ai saturat de aceste vergeturi inestetice care iti dau complexe? Mizati pe coji de avocado pentru a reduce foarte mult aceasta imperfectiune a pielii. Cum se prepara aceasta solutie naturala? Pune-le doar cu suc de lamaie, miere si putina pulpa de avocado. Veti obtine apoi o pasta foarte omogena pe care o puteti aplica seara pe zona plina cu vergeturi. Masati usor apoi clatiti bine.Dupa un timp, aceste imperfectiuni vor fi mult mai putin vizibile.

Publicitate

Stiati ca avocado este si unul dintre cele mai folosite ingrediente ca remediu anti-imbatranire? Este una dintre cele mai populare solutii naturale pentru reducerea ridurilor. Si din motive intemeiate, acest fruct contine mai multe vitamine care ajuta la stimularea colagenului din piele. Datorita proprietatilor sale antioxidante, protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi si combate eficient semnele trecerii timpului. Cum sa prepari o masca de intinerire de casa? Amesteca un avocado cu 2 linguri de ulei de masline si sucul de la o lamaie. Aplicati acest amestec cu atentie pe fata si pe gat. Lasati sa actioneze cincisprezece minute si clatiti bine cu apa.

Citeste si articolul :   Aspirina pentru legume si flori. Motivele pentru utilizarea in gradina

Bine de stiut: colagenul este prezent in mod natural in organism. Este un ingredient activ anti-imbatranire fundamental care ajuta la regenerarea celulelor epidermice si protejeaza pielea de riduri si linii de expresie. Intr-adevar, aceasta proteina naturala pastreaza elasticitatea tesuturilor si hidratarea pielii. Din pacate, desi organismul produce in mod natural colagen, dupa o anumita varsta cantitatea scade semnificativ. Prin urmare, avocado sau alte remedii naturale raman esentiale pentru a va ajuta sa pastrati pielea tanara, sanatoasa si frumoasa.

Cum se recicleaza  cojile de avocado?

Cojile de avocado pot fi folosite pentru a prepara un ceai de plante impotriva viermilor intestinali si pentru a regla tranzitul intestinal. Pentru a face acest lucru, trebuie curatate foarte bine, apoi fierte intr-un litru de apa. Consumati pe stomacul gol pentru un efect si mai optim.

Cine s-ar fi gandit, dar aceste coji sunt foarte utile si in gradina. Puneti in pamant, langa rasaduri, vor ajuta in procesul de germinare. Astfel, datorita acestor coji , plantele primesc nutrientii de care au nevoie pentru a creste mai repede.

Autor