Postul Pastelui 2021. Cinci lucruri pe care nu trebuie sa le faci in postul Pastelui! Ce traditii trebuie respectate cu sfintenie

Postul Pastelui 2021. Pastele ortodox pica anul acesta pe data de 2 mai, iar Pastele catolic pica pe 4 aprilie. Crestinii se pregatesc pentru postul Pastelui, care dureaza 40 de zile, inclusiv cu Saptamana Patimilor.

In acest an, postul Pastelui incepe pe data de 15 martie si se incheie pe 1 mai.

Postul Mare, asa cum mai este cunoscut de credinciosi vine la pachet cu mai multe interdictii.

Primul lucru interzis in postul Pastelui este consumul de alimente de origine animala: carne, lapte, branzeturi etc. Sunt exceptati de la aceasta regula doar cei care sunt bolnavi, copiii, femeile gravide, lauzele .

Publicitate

CITESTE SI: Lasata Secului 2021. Cand incepe Postul Pastelui. Ce trebuie sa faci pe durata celor 40 de zile de post

Luni, miercuri si vineri, zilele principale de post se recomanda sa tinem post negru.

In aceasta perioada nu trebuie sa intoarcem spatele aproapelui nostru, asa cum au facut cei care l-au tradat pe Isus Hristos.

Citeste si articolul :   Masca alcalina care elimina toxinele din celulele pielii

Al treilea lucru interzis este sa nu petrecem, sa nu consumam alcool sau alte lucruri pacatoase si sa evitam desfraul.

Preotii spun sa nu uitam de cei plecati in lumea celor drepti in zilele in care se face pomenirea mortilor.

Sa nu-i suparam pe cei vii, sa nu ocarim, sa nu cautam vrajba, caci Dumnezeu se va mania pe noi.

Rugaciunea care se rosteste in postul Pastelui

Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul care se rosteste in Postul Mare

“Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie.

Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei daruieste-mi-l mie, sluga Ta. Asa, Doamne Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad greselile mele si sa nu osandesc pe fratele meu. Ca binecuvantat esti Tu in vecii vecilor. Amin.”

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.