Un truc de casa pentru a curata usor geamurile

Adesea tindem sa apelam cu  produse comerciale pentru curatarea casei. Aceste produse pot fi uneori ineficiente, dar mai ales toxice pentru sanatate. Descoperiti sfaturi infailibile pentru a curata eficient toate suprafetele de sticla cu ingrediente naturale si ecologice.

Apa si otet alb

Este un remediu antic de la bunica, eficient in indepartarea petelor si a murdariei de la ferestre.

Vei avea nevoie:

-250ml apa

Publicitate

-250 ml otet alb

-Un vaporizator

-O carpa curata

-Ulei esential la alegere

Combinati apa si otetul alb si turnati-le intr-o sticla de pulverizare. Pentru un miros mai placut, puteti adauga cateva picaturi din uleiul esential la alegere. Pulverizati suprafetele de sticla care trebuie curatate cu acest amestec si apoi stergeti cu o carpa curata. Acest truc ajuta, de asemenea, la indepartarea depunarilor de  pe ferestre.

Alcool si lamaie

Pentru cei care urasc mirosul de otet, exista o alta alternativa la fel de eficienta. Prin urmare, ar trebui sa aveti:

Citeste si articolul :   Modalitati eficiente de curatare si dezinfectare a chiuvetelor de bucatarie

-250 ml alcool denaturat

-250 ml apa

-10 picaturi de ulei esential de lamaie

-Carpa de bumbac curata

Se amesteca totul intr-un atomizor, apoi se pulverizeaza pe suprafetele de sticla de tratat. Stergeti cu o carpa de bumbac pentru a finaliza curatarea.

Lamaia

Pentru ferestrele stralucitoare, in special in baie, lamaia poate fi, de asemenea, un mare aliat. Si, din motive intemeiate, este o tehnica infailibila pentru indepartarea tartrului care se aseaza pe ferestrele dusurilor sau pe oglinzi. Trebuie remarcat faptul ca apa potabila contine var si minerale care determina aparitia tartrului in baie.

Articolul continuă după reclame

Pentru a pregati aceasta reteta naturala veti avea nevoie de:

-3 linguri de suc de lamaie

-450 ml apa calduta

-Carpa curata

-Ziar

Intr-o sticla cu pulverizator , amestecati aceste ingrediente si utilizati aceasta solutie pentru a pulveriza suprafetele de sticla din baia dvs. Lasati sa actioneze 10 minute inainte de a sterge cu un burete pentru a indeparta tartrul. Apoi treceti la ultimul pas turnand apa curata pe suprafata sticlei si uscati cu o carpa curata, apoi cu ziar.

Citeste si articolul :   Cum sa tii insectele departe de casa cu bicarbonat de sodiu?

Otet alb si bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu atemporal va fi mereu acolo pentru a ne salva vietile. Asociat cu otetul alb, eficacitatea acestuia este crescuta de zece ori. Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie

-2 linguri bicarbonat de sodiu

-2 linguri de otet alb

-1 pahar de apa fierbinte

-1 sticla spray

-1 panza

-1 burete

Se amesteca ingredientele in apa fierbinte si se pulverizeaza solutia pe suprafata sticlei, apoi se lasa sa stea aproximativ 15 minute inainte de a sterge cu un burete. Clatiti cu apa curata, apoi terminati curatarea cu o carpa curata.

Alte sfaturi pentru a face ferestrele sa straluceasca

–  Ziar

Se stie ca hartia de ziar curata in profunzime toate suprafetele de sticla. Mai intai, uda-ti fereastra cu un burete umed, apoi sterge cu ziarul pana absoarbe toata umezeala si murdaria.

– Carpa din microfibra

Pentru a evita utilizarea detergentului, carpa din microfibra va fi solutia ideala. Udati-o usor si stergeti cu suprafetele de curatat.

Citeste si articolul :   Ce sa facem cand avem un atac de panica

– pudra de talc

Pentru a face acest lucru, amestecati 700 ml de apa si 2 linguri de talc. Odata ce pulberea s-a dizolvat in apa, inmuiati o carpa in aceasta solutie si stergeti suprafata sticlei. Uscati apoi cu o alta carpa din microfibra sau ziar. Ferestrele tale vor fi ca noi.

Publicitate

Autor