Desertul cu vitamine: Beneficiile bananelor despre care nu stiai

Multi oameni stiu ca bananele pot fi un desert excelent pentru oricine monitorizeaza cu atentie silueta si continutul caloric al dietei. Dar aceasta nu este singura proprietate utila a acestor fructe delicioase cu coaja galbena. Iata cateva beneficii suplimentare pentru sanatate ale bananelor pentru  care merita consumate mai des.

Imbunatateste starea pielii

O banana de marime medie contine 11% din valoarea zilnica a manganului, ceea ce este destul de mult pentru un produs atat de usor si mic. Manganul este esential pentru producerea de colagen, care mentine pielea ferma, prevenind dezvoltarea timpurie a ridurilor si o protejeaza de daunele radicalilor liberi care pot duce la inflamatii si diverse afectiuni ale pielii.

Sustine sanatatea intestinala

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la British Nutrition Foundation, consumul regulat de banane este bun pentru sanatatea intestinala datorita continutului ridicat de amidon rezistent. Spre deosebire de amidonul obisnuit, amidonul rezistent nu este descompus de enzimele pancreatice si devine un teren propice pentru bacteriile intestinale care imbunatatesc digestia si intaresc sistemul imunitar.

Reduce efectele nocive ale sarii asupra organismului

Deoarece bananele sunt o sursa bogata de potasiu, ele pot reduce efectele nocive ale sarii, care includ dezvoltarea hipertensiunii arteriale (tensiune arteriala crescuta), precum si riscul de accident vascular cerebral si boli de inima. In plus, potasiul este important pentru reglarea echilibrului hidric al organismului si a functiei creierului.

Publicitate

Ajuta la pierderea in greutate

Chiar daca bananele contin mai mult zahar si calorii decat multe alte fructe, ele pot ajuta la pierderea in greutate si la controlul greutatii. Bananele sunt bogate in fibre, ceea ce va tine sa va simtiti satul pentru o lunga perioada de timp, ceea ce va permite sa va controlati apetitul si sa reduceti continutul total de calorii al dietei. Prin urmare, multi nutritionisti considera o banana o gustare ideala intre mesele principale.

Publicitate

Autor