Sapte alimente care va vor ajuta sa va atingeti mai repede obiectivele de fitness

Nutritia sanatoasa si echilibrata si fitness-ul  merg mana in mana si sunt mult mai putin benefice singure. Daca doriti sa pierdeti in greutate, sa cresteti masa musculara, sa va dezvoltati rezistenta sau puterea sau sa atingeti alte obiective de fitness, iata cateva alimente care va pot ajuta.

Ulei de masline

Deoarece uleiul de masline este bogat in grasimi mononesaturate sanatoase, ajuta la promovarea sanatatii cardiovasculare si la imbunatatirea functiei creierului. Uleiul de masline are proprietati antiinflamatorii puternice, ceea ce inseamna ca poate reduce umflarea si durerea musculara dupa exercitii intense.

Quinoa

Quinoa este o sursa bogata de proteine pe baza de plante si carbohidrati cu actiune lenta, care sunt extrem de satioase, ajutand la un control mai bun apetitului si la reducerea aportului general de calorii. Aceasta cereala contine multe fibre, magneziu, fosfor, vitamine B si seleniu.

Oua

Ouale sunt bogate in proteine de calitate care favorizeaza cresterea musculara, vitamina B12 si colina, de care creierul are nevoie pentru a produce neurotransmitatorul acetilcolina, care realizeaza transmisia neuromusculara si joaca un rol important in functionarea normala a sistemului nervos.

Migdale

Migdalele contin  multe proteine vegetale, fibre si grasimi sanatoase. Aceasta combinatie de nutrienti satisface perfect foamea, reduce pofta de mancare nedorita si ofera energie, care este necesara in special in zilele de antrenament.

Citeste si articolul :   Nu doar pentru energie: cinci moduri neobisnuite de a folosi cafeaua

Somon

Un alt aliment bogat in proteine si grasimi care poate imbunatati sanatatea inimii prin protejarea arterelor de infundare. In plus, somonul si alti pesti grasi precum tonul, macroul, heringul si hamsia reduc efectele negative ale sarii asupra organismului si cresc nivelul de energie.

Coacaze

Aceste  fructe  contin multe vitamine si minerale care sustin sanatatea tuturor sistemelor corpului nostru.  Ajuta la ameliorarea inflamatiei, la normalizarea tensiunii arteriale si la scaderea nivelului de colesterol. Aceste proprietati ale produsului sunt foarte importante pentru persoanele care fac sport in mod activ si adesea.

Paine integrala de grau

Painea din cereale integrale este o sursa excelenta de carbohidrati lenti, care, spre deosebire de carbohidratii rapizi, ofera energie pentru o perioada lunga de timp si nu provoaca cresteri ale glicemiei. Este mai bine sa mananci o astfel de paine in combinatie cu alimente bogate in proteine si grasimi, precum somon, avocado, branza cu continut scazut de grasimi, oua, unt de arahide si asa mai departe.

Autor